Šį vyrą Šiaulių apskrities policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai po penkių savaičių įtempto ir kruopštaus darbo sulaikė darbo vietoje.

Šiaulietis, matyt, susitikimo su kriminalistais neplanavo, mat nuo jo padaryto nusikaltimo jau buvo praėjęs geras laiko tarpas ir niekas iš teisėsaugos jo netrikdė. Tačiau ramybė buvo apgaulinga - pareigūnai tarsi dėlionės detales į visumą rinko įrodymus. Kriminalistai diena iš dienos analizavo nusikaltimo mikrorajone esančių vaizdo kamerų įrašus, vaikščiojo po daugiabučius, kalbėjosi su žmonėmis, tyrė nusikaltimo pėdsakus. Ir štai kovo 6 d. įtariamasis atsidūrė areštinėje, praneša Šiaulių apskrities policija.

Pranešimo apie pasikėsinimą išžaginti Šiaulių apskrities policijos Operatyvaus valdymo skyrius sulaukė sausio 27-osios rytą. Apie 8 val. užsisvajojusi 25 metų merginą ramiai sau žingsniavo Šiaulių centre esančia A. Mickevičiaus gatve, nekreipdama dėmesio į priekyje jos ėjusį vyrą. Ties įėjimu į namo kiemą vyras atlapotomis kelnėmis staiga atsisuko į merginą ir, stvėręs jai už kaklo, ėmė tempti į nuošalę.

Išsigandusi mergina muistėsi, stengdamasi ištrūkti iš užpuoliko rankų. Merginai pavyko pasprukti. Grįžusi namo, apie išgyventą siaubą ji papasakojo savo draugui, kuris nedelsdamas apie pasikėsinimą išžaginti informavo pareigūnus.

Nors nukentėjusioji apie savo skriaudiką negalėjo daug papasakoti, Šiaulių AVPK Smurtinių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai dėjo daug pastangų, siekdami, kad šis nusikaltimas būtų atskleistas. Ir įtariamasis atsidūrė už grotų.

Sulaikytasis į Lietuvos teisėsaugos akiratį pakliuvęs nebuvo, bet turėjo reikalų su Švedijos teisėsauga.