Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2015 m. sausio 16 d., apie 14.50 val., 69-erių metų moteriai į fiksuoto ryšio namų telefoną paskambinęs nepažįstamas vyras prisistatė policijos pareigūnu – Marjanu Baranausku, pranešė, kad prekybos centre ji atsiskaitė padirbta 10 eurų kupiūra ir pasiteiravo ar moteris namuose turi grynųjų pinigų.

Moteriai atsakius, kad namuose turi 50 eurų kupiūrą, policijos pareigūnu prisistatęs vyras paaiškino, kad ir šie pinigai gali būti padirbti, todėl atvyks jų patikrinti į namus.

Netrukus atvykęs nepažįstamas vyras, parodė moteriai tariamą policijos pareigūno pažymėjimą. Užėjęs į butą, apžiūrėjo moters jam pareiktas keturias kupiūras po 50 eurų, o po to, pasakęs, kad kupiūros suklastotos, nes per trumpas serijos numeris, pasisiūlė nuvežti moterį į policijos komisariatą.

Vyriškis, kartu su moterim įsėdę į juodos spalvos automobilį, kuriame sėdėjo dar vienas vyras, važiavo į tariamą policijos komisariatą. Pakeliui moteris jau suprato, kad yra apgauta, tačiau ją vežusiems vyrams atidavė 4 kupiūras po 50 eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu sudarytas įtariamojo asmens subjektyvusis portretas. Įtariamąjį atpažinusius prašome skambinti Vilniaus m. ketvirtojo policijos komisariato vyresniajai tyrėjai Dainorai Kučauskaitei tel. (8 5) 271 6432, mob. tel. +370 698 72421.