Kaip informavo policija, spalio 13 d., apie 21 val., Plungės r. PK pareigūnai gavo pranešimą dėl smurto artimoje aplinkoje Birutės g. esančiame bute, pranešėjas minėjo, kad įsisiautėjęs, galimai neblaivus vyras grasina butą padegti.

Atvykus į įvykio vietą, per pirmame aukšte esančio buto langą Plungės r. PK Reagavimo skyriaus pareigūnas Audrius Tamošauskas pastebėjo, kad dujinės viryklės orkaitė atidaryta, o degikliai uždegti. Supratęs, kad bute esantis asmuo realiai kėsinasi sunaikinti turtą visuotinai pavojingu būdu, bandė kuo greičiau patekti į užrakintą butą, tuo pačiu – atkreipti kitų daugiabučio namo gyventojų dėmesį ir įspėti apie jiems gresiantį pavojų.

Pradėjus naudoti jėgą, duris įtariamasis galų gale atidarė ir pareigūnas, kartu su subėgusiais kaimynais užsuko dujas ir užgesino jau padegtą patalynę bei drabužius. 2000 m. gimęs įtariamasis, kuriam nustatytas 3,13 prom. neblaivumas, buvo uždarytas į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 22 str. 1 d. (pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką), 187 str. 2 d. (turto sunaikinimas ar sugadinimas). Tyrimas jau baigtas pagreitinto proceso tvarka ir byla perduota į teismą.

Ketverius metus policijos sistemoje tarnaujantis Plungės r. PK Reagavimo skyriaus vyresnysis tyrėjas Audrius Tamošauskas sako, kad tokia ekstremali situacija jo tarnyboje buvo pirmoji:

„Pamačius per langą, kad viryklės orkaitė atidaryta, o degikliai uždegti, kilo pagrįstas įtarimas, kad dujos yra atsuktos ir gali įvykti sprogimas, bute buvo daug dūmų. Veikiau galvodamas apie daugiabučio gyventojų saugumą. Ar pagalvojau apie grėsmę sau – matyt nespėjau. Tokia jau mūsų tarnyba...“ – sako A. Tamošauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją