Nelaimė Pasvalio pakraštyje, prie populiaraus Smegduobių parko, įvyko pernai, gegužės 31 dieną. Apie 21 val. iš parko į namus važiuoti susiruošusi L. V. kartu į automobilį „Audi“ įsisodino du savo vaikus ir pažįstamą vyriškį.

Netoli esančio kaimo gyventoja L. V. automobilį buvo pasistačiusi parkavimo vietoje šalia parko. Avarija įvyko, kai norėdama apsukti automobilį, vairuotoja juo skersai užtvėrė gatvę. Tuo metu gatve važiavęs motociklininkas nespėjo išvengti susidūrimo ir rėžėsi į automobilį.

Motociklininkas, 25 metų Pasvalio rajono gyventojas A. V., žuvo iškart. „Audi“ keleiviui, priekinėje sėdynėje sėdėjusiam 35 metų R. Ž., buvo sužalotas veidas ir galva, vėliau ekspertai jam nustatė nesunkų sveikatos sutrikdymą. Sužalojimų išvengė, tik šoką patyrė vairuotoja ir jos vaikai, kurių vienas – mažametis.

„Audi“ vairuotoja avarijos metu buvo blaivi. Moteris buvo nuvykusi pas žuvusiojo motociklininko tėvus, jų atsiprašė, apsilankė šarvojimo salėje.

Ekspertų nuomone, L. V. apsisukinėdama neįsitikino, ar bus saugu tokį manevrą atlikti ir nedavė kelio prie automobilio artėjančiam motociklui „Honda CBR 600RR“. Specialistai nenustatė, kad susidūrimo momentu motociklo greitis būtų buvęs didesnis nei 50 km/h – apskaičiuoti tikslaus šios transporto priemonės greičio jie teigė negalintys.

Ikiteisminį tyrimą atliko Pasvalio rajono policijos komisariato tyrėja Lina Stakėnienė, o jam vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras Mantas Jurkėnas.

Pasak prokuroro, ši skaudi avarija įvyko beveik toje pačioje vietoje, kur ir anksčiau yra susidūręs automobilis ir motociklas. Tiesa, tuomet motociklininkas išgyveno, nors ir patyrė sunkias traumas. „Kartais kelios akimirkos neatsargaus vairuotojo elgesio kelyje gali turėti itin skaudžių pasekmių“, - teigia M. Jurkėnas.

Už pažeidus kelių eismo saugumo taisykles sukeltą avariją, kurios metu žuvo žmogus, Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 8 metų.