„Informuojame, kad šiandien apklaustas vyras, kuris įtariamas gruodžio 4 d. apipylęs degiu skysčiu ir padegęs Kauno miesto eglę.

Asmeniui paskirtos kardomosios priemonės. Šiandien taip pat gauti ir atsakymai dėl alkoholio bei narkotinių medžiagų vartojimo – asmens organizme jų nerasta.

Atsižvelgiant į asmens sveikatos būklę, daugiau komentarų šia tema neteikiame“, - pranešė Kauno policija.


Sužalojo pareigūną

Pirminiais duomenimis, gruodžio 4 d. apie 1 val. 40 min. Kaune, Rotušės a., prie stovinčios eglės privažiavo automobilis „Mitsubichi ASX“ iš kurio išlipęs vairuotojas apipylė eglę degiu skysčiu ir ją padegęs pasišalino su automobiliu.

1 val. 57 min. Kaune, A. Juozapavičiaus pr., sulaikant pasišalinusį asmenį buvo sužalotas Kauno apskr. VPK pareigūnas (gim. 2000 m.), kuris, suteikus med. pagalbą, gydomas ambulatoriškai. Įtariamasis (gim. 1982 m.) sulaikytas.

Štai kaip Kauno eglė atrodė dieną:

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto ar kultūrinės reikšmės turinčios vertybės sugadinimo pavojingu būdu. Už tai gali būti baudžiama bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė šeštadienį patikslino, jog policijos sulaikytas asmuo pristatytas į gydymo įstaigą. Daugiau aplinkybių kol kas nenurodoma.

Šaltinių teigimu, panašu, jog įtariamas eglės padegėjas nuvežtas į specifinės paskirties gydymo įstaigą turint pagrįstų įtarimų, kad šį jo poelgį galėjo lemti psichikos sutrikimas.

Kaip BNS patvirtino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovai, pranešimas apie gaisrą gautas 1 val. 43 minutės. Atvykę ugniagesiai rado atvira liepsna degančią Kalėdų eglę – gaisras likviduotas per tris minutes, iš viso apdegė apie 15 kvadratinių metrų eglės dekoracijų ir konstrukcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)