Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad trečiadienio popietę valstybės sieną su Rusija saugantys Pagėgių pasienio rinktinės Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardos pareigūnai patruliavo Gluobių kaimo Šakių rajone apylinkėse.

Šešupės pakrantėje pasieniečiai pastebėjo gulintį sprogmenį. Jie nedelsdami ėmėsi saugoti šią vietą ir aplinkinę teritoriją bei informavo Bendrąjį pagalbos centrą ir policiją. Netrukus atvyko ugniagesiai ir medikai. Kaip įprasta tokiais atvejais, pavojingoje vietovėje buvo įvestas planas „Skydas“.

Į įvykio vietą atvykę Lietuvos kariuomenės pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai nustatė, kad rastas sprogmuo – Antrojo pasaulinio karo laikų 105 mm vokiškas artilerijos sviedinys. Įvertinę jo būklę, išminuotojai pavojingą radinį nuvežė į netoliese esančio Kubilėlio kaimo apylinkes ir ten sunaikino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją