Devynmetė Lilia mirė nuo vienos durtinės žaizdos krūtinėje liepos 28 d. Bostone, pranešė Linkolno karūnos teismas. Deividas Skebas buvo pripažintas netinkamu teismui dėl savo psichinės sveikatos. Nagrinėjant faktus prisiekusieji nusprendė, kad jis nužudė mergaitę.

23 metų vyrui buvo nurodyta neterminuotas gydymas ligoninėje, teisėjas pareiškė, kad būtina apsaugoti visuomenę. Šešių vyrų ir šešių moterų žiuri antradienio popietę užtruko 30 minučių, kad priimtų vieningą sprendimą.

Lilia žaidė su lanku Fountain Lane gatvėje Linkolnšyras mieste, prie parduotuvės, kurioje dirbo jos mama, kai Skebas ją subadė. Anksčiau prokuroras Christopheris Donnellanas prisiekusiųjų komisijai sakė: „Jis įsmeigė peilį jai tiesiai į krūtinę ir per širdį“.

Prisiekusiesiems buvo parodyta vaizdo stebėjimo kameros medžiaga, kurioje vyras bėga link aukos, subado ją peiliu ir pabėga. Nepaisant paramedikų ir ne tarnybos pareigūno pastangų, Lilią ištiko mirtis, nurodė teismas.

Policija sulaikė D. Skebą po dviejų dienų ir jo namuose už radiatoriaus aptiko Sabatier pjaustymo peilį, kuris atitiko aukos patirtą sužalojimą. Mergaitės kraujo pėdsakų aptikta ir ant Lietuvos piliečiui priklausančių pilkų „Calvin Klein“ marškinėlių, išgirdo teismas.

Per policijos apklausas D. Skebas iš Bostono prisipažino, kad subadė Liliją ir atpažino save iš pateiktos vaizdo medžiagos. Andrew Campbell Tiech, atstovaujantis D. Skebą, prisiekusiesiems pasakė, kad negali ginčyti jokių įrodymų.

Skebas bus gydomas Ramptono ligoninėje, griežto saugumo įstaigoje Notinghamshire, nurodė teismas. Po prisiekusiųjų teismo sprendimo teisėja Justice McGowan pareiškė, kad ligoninės įsakymas „būtinas siekiant apsaugoti visuomenę nuo didelės žalos“.

Ji pridūrė, kad vyras vis tiek gali būti teisiamas dėl teismas, jei pagerėtų jo psichinė sveikata.

Po Lilijos mirties visuomenės nariai įvykio vietoje paliko minkštų žaislų ir atvirukų. Vėliau jie buvo išsiųsti vaikams į Lietuvą, iš kur kilusi aukos šeima. Jos mama Lina savo dukrą anksčiau apibūdino kaip „normalų vaiką“, kuri „mėgo šokti, keliauti ir išbandyti naujus dalykus“.