Bylą tyrusios teisėjos teigimu, 24-erių Robertas Turkovskis – dar vienas į Airijos Golvėjaus miestą dirbti kitų asmenų naudai atsiųstas žmogus, rašo „Connacht tribune“.

Lietuvis pareigūnų dėmesį patraukė vos atvykęs į Golvėjų – R. Turkovskis ir kartu su juo buvęs kitas asmuo apieškoti, tačiau nieko įtartino tada nebuvo rasta.

Nors tąkart pareigūnai nieko nerado, policininkas Noelis McNulty teisme liudijo, kad sausio 19 d. jis kartu su kolega stebėjo su prekyba heroinu siejamą teritoriją ir vėl pamatė R. Turkovskį. Pareigūnai teigia priėję prie įtartinai atrodžiusio lietuvio ir pasakė norintys jį apieškoti. Tada R. Turkovskis susikišo maišelius su heroinu į burną ir, atsisakęs juos išspjauti, nurijo.

Pareigūnų teigimu, vyras elgėsi agresyviai, todėl sulaikymo metu teko panaudoti ašarines dujas. Šiame miesto rajone vykstanti prekyba heroinu policijai nėra naujiena. Taip pat puikiai žinoma ir apie čia veikiančią narkotikais prekiaujančių lietuvių gaują.

R. Turkovskis teigė nežinojęs, kad jį stebėję vyrai yra policijos pareigūnai. Taip pat jis neigė dėjęsis ką nors į burną. Jo teigimu, pareigūnai sulaikymo metu panaudojo jėgą, o jis norėjo savo reikmėms įsigyti marihuanos, tačiau nerado žmogaus, kurio ieškojo.

R. Turkovkis pripažintas kaltu dėl pasipriešinimo policijai ir jam skirta maksimali šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.