Kaip teigiama teismo pranešime spaudai, ketvirtadienį tęsiant baudžiamosios bylos dėl nepilnametės nužudymo Šiauliuose nagrinėjimą, pradėta klausytis baigiamųjų kalbų.

Valstybinį kaltinimą byloje palaikanti prokurorė teigė, kad kaltinamųjų kaltė padarius jiems inkriminuojamas įstatymo uždraustas veikas yra visiškai ir neabejotinai įrodyta. Prokurorės nuomone, visi trys kaltinamieji veikė tiesiogine tyčia turėdami tikslą nužudyti.

„Valstybinė kaltintoja prašė kaltinamųjų atsakomybę sunkinančia aplinkybe pripažinti tai, kad kaltinamieji nusikalstamą veiką padarė būdami apsvaigę nuo psichiką veikiančių medžiagų ir tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui“, – teigiama teismo pranešime spaudai.
Kaltinamojo Edvino Braziulio atsakomybę sunkinančia aplinkybe paprašyta pripažinti tai, kad veiką padarė būdamas recidyvistu. Jis anksčiau buvo teistas.

Prokurorė teismo paprašė kaltinamuosius E. Braziulį, Osvaldą Žvirgždą, nepilnametę I. Z. (gim. 2007 m.) pripažinti kaltais dėl itin žiauraus 15-metės nužuydmo. Valstybės kaltintoja E. Braziuliui ir O. Žvirgždui siūlo skirti po 20 metų laisvės atėmimo bausmes, o I. Z. – 10 metų nelaisvę.

Kitą kaltinamąjį Edviną Žvirgždą prokurorė siūlo pripažinti kaltu dėl nusikaltimo slėpimo ir skirti 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, bausmės vykdymą atidedant 2 metams.

Visuomenėje itin didelio atgarsio sulaukęs nusikaltimas padarytas 2022 metų liepos 4 dieną Šiaulių mieste, Gegužių gatvėje esančiame viename bute. Nepilnametė mergina I. Z ir du jaunuoliai E. Braziulis ir O. Žvirgždas yra kaltinami tuo, kad jie, veikdami bendrininkų grupėje, būdami, apsvaigę nuo narkotinių medžiagų, susitarę, pakvietė 2006 m. gimusią merginą į butą, neleisdami išeiti ir atėmę iš jos telefoną, bendrais veiksmais panaudojo fizinį smurtą prieš nukentėjusiąją – kelių valandų laikotarpyje aukai suduodami daugybinius smūgius kumščiais, kojomis, pailgos formos kietu buku ar briauną turinčiu daiktu, pagaliais į galvą ir kitas kūno vietas, spaudžiant pagalvę ant merginos veido, įkišę skudurą į burną bei apvynioję lipnia juosta jos rankas ir galvą, taip intensyviu mušimu ir daugybiniais sužalojimais nukentėjusiajai sukėlė didelį fizinį skausmą bei kančias.

Nuo patirtų sužalojimų 15-metė mirė įvykio vietoje. Nužudytosios kūną suvynioję į kilimą ir kitus audinius, kurie buvo įvykio vietoje, kaltinamieji kartu su E. Žvirgždu nužudytosios kūną išnešė prie daugiabučio namo kieme stovėjusių konteinerių. Tą pačią dieną, apie 21 val. 30 min., nužudytosios merginos kūnas buvo rastas atvykusių policijos pareigūnų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją