Agitacijos draudimo laikotarpis baigsis sekmadienį 20.00 val. kartu su rinkimų apylinkių uždarymu.

Pagal įstatymus, rinkimų agitacija, neatsižvelgiant į jos būdus, formas ir priemones, draudžiama likus 30 valandų iki balsavimo pradžios ir balsavimo dieną iki balsavimo pabaigos, išskyrus nuolatinę vaizdinę agitaciją, jeigu ji iškabinta, likus ne mažiau kaip 48 valandoms iki rinkimų pradžios.

Rinkimų agitacijos draudimo laikotarpiu jokių vaizdinių rinkimų agitacijos priemonių, išskyrus tas, kurias išleido Vyriausioji rinkimų komisija, negali būti balsavimo patalpoje ir 50 metrų atstumu aplink pastatą, kuriame yra balsavimo patalpa.

Rinkimų agitacija nelaikoma informacija apie vykstančius rinkimus, jų svarbą valstybės gyvenimui, atvykusių balsuoti rinkėjų skaičių, dokumentus, kuriuos būtina turėti balsuojant, kvietimas atvykti balsuoti ar kita informacija, kuria neraginama nedalyvauti rinkimuose, balsuoti už arba prieš kandidatą ar kandidatų sąrašą.

Už rinkimų agitacijos nurodytu laikotarpiu draudimo pažeidimą taikoma administracinė atsakomybė - bauda nuo 144 iki 289 eurų, rinkimų komisijų nariams, pareigūnams, stebėtojams - nuo 289 iki 1158 eurų. Už tokią pat veiką, padarytą visuomenės informavimo priemonėse, viešosios informacijos rengėjo ar platintojo vadovui arba kitam už viešosios informacijos skleidimą ar visuomenės informavimo priemonės turinį atsakingam asmeniui numatyta bauda nuo 2 896 iki 14 481 euro.

Savivaldos ir Seimo nario rinkimai vyks sekmadienį, kovo 1 dieną.

Dėl 1524 savivaldybių tarybų narių mandatų 60-tyje savivaldybių varžysis 15149 kandidatai. Pirmąkart Lietuvos istorijoje bus tiesiogiai renkami miestų ir rajonų savivaldybių merai. Dėl šių postų kovos 434 kandidatai. Pakartotinis balsavimas renkant merus numatytas kovo 15 dieną.

Kartu su Savivaldos rinkimais kovo 1-ąją vyks ir nauji rinkimai į Seimą vienmandatėje Žirmūnų rinkimų apygardoje Nr. 4. Dėl vieno Seimo nario mandato varžysis 12 kandidatų. Naująjį parlamentarą rinks tik Žirmūnų rinkimų apygardoje registruoti rinkėjai.