„Man šita rinkimų kampanija iš viso atrodo neegzistuojanti. Aš tokios rinkimų kampanijos niekur pasaulyje nemačiau. Jūs pasižiūrėkite į miestą. Europoje rinkimuose visi stulpai, visi namai, visi langai apkabinėti reklaminiais šūkiais, žmonės save pristato: balsuokite už mane! Praeikime pro Vilnių ar kitą miestą. Vienur kitur pamatysite vieną ar du plakatus“, - nusivylimo neslėpė V. Adamkus.

Kadenciją baigęs prezidentas taip pat pridūrė, kad neįtinka jam ir kandidatų diskusijos: „Atvirai pasakius esu nusivylęs mūsų debatais. Ar tai debatai, kai septyni išsirikiavę kandidatai paaiškina savo programos dalis, o ne vienas prieš kitą klausia: kodėl tu darei taip, aš darysiu kitaip. Man tai ne debatai, tai savotiškas informacijos perteikimas, kurį Lietuva ir taip gauna per visą spaudą ir televiziją.“

Jis pasakojo labai sunkiai išsirinkęs, už ką balsuoti, tačiau neatskleidė išrinktojo pavardės.

Klausiamas, kodėl Artūras Zuokas reklamuojasi kartu su juo, prezidentas atsakė klausimu: „Kokia gi čia reklama? Apie ką mes kalbame? Nė vienas kandidatas neatsistoja ir nepasako: štai yra blogai, štai šitą aš darysiu gerai. Ar girdėjote tą? Negirdėjote, niekas Lietuvoje negirdėjo“

Prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 11 dieną, o jeigu prireiks antrojo turo, jis bus organizuojamas kartu su rinkimais į Europos Parlamentą gegužės 25 dieną.

Prezidento posto siekia dabartinė prezidentė Dalia Grybauskaitė, Vilniaus meras Artūras Zuokas, Darbo partijos kandidatas Artūras Paulauskas, socialdemokratas Zigmantas Balčytis, Seimo narys Naglis Puteikis, Ignalinos rajono meras Bronis Ropė ir Lenkų rinkimų akcijos kandidatas Valdemaras Tomaševskis.