„Mes tiesiog per daug suvaržėme. Norėdami būti skaidrūs, kiekvieną tušinuką beskaičiuodami, mes tiek suvaržėme politikai patys save reklamos srityje. Kas susiję su politine reklama rinkimų metu, galimybių nėra tiek daug. Kitas aspektas yra tai, kad partijos turi tik biudžetinį finansavimą, ir rinkimų metu fizinių asmenų rėmimas yra tik simboliškas“, - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

Seimo pirmininkė svarstė, jog vertėtų tartis, ar nereikia peržiūrėti rinkimų kampanijos bei finansavimo reglamentavimo. „Norint padaryti gerą amerikietišką ar europietišką rinkimų kampaniją reikalingos lėšos, reikalingi rėmėjai, ir tą visi supranta. Kiekviena partija vertina atsakingai, jei iš dotacijos pinigų ji darys labai brangias kampanijas, mums reikia prisiminti, kad Konstitucijoje pas mus yra, kad prezidentas yra nepartinis ir nepriklausomas. Pirmiausia mums reikia atsisėsti ir pasitarti, ar ne per daug suvaržymų, ir būtent tada ir rinkimai, rinkimų kampanijos būtų kitokios“, - kalbėjo Seimo pirmininkės.

Antradienį vangiai vykstančią prezidento rinkimų kampaniją sukritikavo kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, šaliai vadovavęs dvi kadencijas 1998-2003 ir 2004-2009 metais.

„Man šita rinkiminė kampanija iš viso, galiu pasakyt atvirai, neegzistuojanti. Aš tokios rinkimų kampanijos niekur pasauly nemačiau“, - antradienį žurnalistų Seime paprašytas pasidalinti savo įspūdžiais apie vykstančią rinkimų kampaniją sakė V.Adamkus. Jis kritikavo ir vaizdinės agitacijos nebuvimą, ir televizijos debatus, kuriuos vadino ne debatais, o kandidatų programinių nuostatų pristatymu.

Lietuvoje sekmadienį vyks prezidento rinkimai. Juose varžosi septyni kandidatai: socialdemokratas europarlamentaras Zigmantas Balčytis, antros kadencijos siekianti šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, Darbo partijos atstovas parlamentaras Artūras Paulauskas, parlamentaras Naglis Puteikis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Ignalinos meras Bronis Ropė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Išankstinis balsavimas jau prasidėjo trečiadienį.