Šia teise galės pasinaudoti tik neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi, sulaukę 70 metų ir vyresni rinkėjai, jeigu dėl sveikatos būklės patys negali atvykti balsuoti į paštą arba rinkimų dieną į rinkimų apylinkę. Tokie rinkėjai turi būti pateikę Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) nustatytos formos rinkėjo prašymą balsuoti namuose.

Pagal VRK sudarytą grafiką, balsavimas namuose rengiamas nuo gegužės 9 iki 10 dienos nuo 8 iki 20 val.

Penktadienis yra paskutinė diena, kai dar galima balsuoti specialiuosiuose paštuose.

Kaip numato Prezidento rinkimų įstatymas, balsuoti paštu gali rinkėjai, kurie dėl sveikatos būklės ar amžiaus yra sveikatos priežiūros (išskyrus ambulatorines), socialinės rūpybos ar globos įstaigose arba atlieka privalomąją karo tarnybą ir todėl negali atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę.

Pasinaudoti šiuo balsavimo būdu gali ir tie, kurie atlieka tikrąją karo tarnybą, valstybės tarnybą ar dirba pagal darbo sutartis tarptautinėse karinėse operacijose užsienyje, atlieka arešto ar laisvės atėmimo bausmę, yra areštinėse, tardymo izoliatoriuose.

Balsuoti paštu galima specialiai balsavimui sudarytuose paštuose jų darbo valandomis.

Gegužės 11 dieną, sekmadienį, nuo 7 iki 20 val. Lietuvos gyventojai savo rinkimų apylinkėse rinks naują šalies vadovą.

Prezidento rinkimuose varžosi socialdemokratų kandidatas Zigmantas Balčytis, Prezidentė Dalia Grybauskaitė, "darbiečių" kandidatas Artūras Paulauskas, nepriklausomas kandidatas Naglis Puteikis, Ignalinos meras, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Bronis Ropė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos kandidatas Valdemaras Tomaševskis ir Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.