Balsavimas vyks nuo 8 iki 20 valandos savivaldybių pastatuose. Balsuoti iš anksto gali rinkėjai, kurie rinkimų dieną negali atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę.

Ketvirtadienį tęsiamas ir balsavimas specialiuose paštuose. Balsuoti paštu sudaromos sąlygos rinkėjams, kurie yra sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose, atlieka karo tarnybą, yra laisvės atėmimo įstaigose.

Penktadienį ir šeštadienį vyks balsavimas namuose. Balsuoti namuose gali tam iš anksto užsiregistravę neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi, sukakę 70 metų ir vyresni rinkėjai, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti į rinkimų apylinkę.

Lietuvoje sekmadienį vyks prezidento rinkimų antras turas. Jame varžosi antros kadencijos siekianti prezidentė Dalia Grybauskaitė ir europarlamentaras socialdemokratas Zigmantas Balčytis. Tuo pačiu Lietuvos rinkėjai rinks vienuolika Europos Parlamento narių.

DELFI primena, jog vakar rinkėjų aktyvumas nebuvo didelis. Vilniaus savivaldybėje balsuoti iš anksto kiek daugiau žmonių buvo atėję 12-13 val., apie 18 val. eilių nebuvo.

„Aktyvumas mažesnis nei per pirmąjį turą“, - BNS teigė Vilniaus savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Lijana Kairienė.

Balsuoti iš anksto gali visi asmenys, kurie rinkimų dieną negali atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę. Su savimi reikia turėti pasą arba asmens tapatybės kortelę, pageidautina, bet nebūtina, rinkėjo kortelę. Savivaldybės rinkimų komisija gali šią kortelę atspausdinti iš naujo.