Pirmajame Darbo partijos rinkimų į EP kandidatų sąrašo penketuke: „juodosios buhalterijos“ byloje teisiamas partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas, Seimo nariai Vydas Gedvilas ir Vytautas Gapšys, Seimo Pirmininkės patarėja, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė ir parlamentaras Gediminas Jakavonis.

LLRA sąraše į EP 18 pavardžių. Pirmoje kandidatų į EP sąrašo pozicijoje yra Valdemaras Tomaševskis, antroje - Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst, toliau eina žurnalistė Romualda Poševeckaja, Šalčininkų rajono savivaldybės tarybos narys Zdislavas Palevičius, Vilniaus rajono savivaldybės vicemeras Gabrielius Janas Mincevičius. Šeštoje vietoje buvo įrašytas sostinės vicemeras Jaroslavas Kaminskas, tačiau jis iš EP varžytuvių pasitraukė. Į EP bandys patekti Šalčininkų rajono administracijos direktorius Boleslavas Daškevičius, kurį teismas ne kartą įpareigojo nukabinti lenkiškus gatvių pavadinimus Šalčininkų rajone.

EP mandato sieks prieštaringais pareiškimais apie Prezidentę Dalią Grybauskaitę pagarsėjusi energetikos viceministrė Renata Cytacka, Šalčininkų seniūnas Gžegožas Jurgo.

Kandidatų sąrašą užbaigia Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktorė Liucina Kotlovska.

Su Rusų aljansu į europarlamentą bandys patekti Irina Rozova, Vladimiras Vlasovas, Aleksandras Michailovas, Tamara Lochankina ir Julija Pliutienė.

LLRA ir Rusų aljansas į EP bandys patekti jungtiniu sąrašu. Dėl to VRK spręs kitame posėdyje.

EP rinkimai vyks gegužės pabaigoje ir sutaps su antruoju prezidento rinkimų turu. Rinkimai į EP vyks gegužės 25-ąją, jie gali sutapti su antruoju Prezidento rinkimų turu.

VRK iš viso registruota 16 savarankiškų rinkimų į EP politinės kampanijos dalyvių: 14 partijų ir 2 visuomeniniai komitetai, tačiau parašų rinkimų lapus dalyvauti EP rinkimuose įteikė 12 partijų. Kad partija ar rinkimų komitetas galėtų dalyvauti rinkimuose į EP jos sąrašus turėjo paremti bent 10 tūkst. rinkėjų.

Parašų nesurinko politinė partija "Drąsos kelias" - dingusios parlamentarės Neringos Venckienės vadovaujamą partiją palaikė 5346 piliečiai. Į EP rinkimų traukinį įšokti nepavyko ir B visuomeniniam rinkimų komitetui, Socialistiniam liaudies frontui.