„Jeigu žmonės suteiks instrumentą – pagaliau išrinks, aš savo turtu pasižadu, kad tuos pažadus įvykdysiu“, - dievagojasi Viktoras Uspaskichas.

Tuo tarpu ketvirtadienio vakaro LNK pokalbių laidoje „Valanda su Rūta“ šis politikas, paprašytas pasirašyti po pažadu, kad bent savo valdomose įmonėse pakeltų algas dirbantiesiems iki rinkėjams žadamo pusantro tūkstančio litų atlyginimo, sutriko. Kelti algų savo darbuotojams nesiryžo.

„Tiktai „pridurkas“ gali pasmerkti savo įmonę bankrotui“ - pareiškė V.Uspaskichas teisindamasis, kad čia turi būti valstybės politika.

„Kada politikai atsakys už savo pažadus? - klausė verslininkas Benas Gudelis. Ir pats sau atsakė. - Kai nors vieną pasodins į kalėjimą“. Liberalai visą laiką žada mažinti mokesčius, o atėję į valdžią – juos pakėlė. Dar prieš kiekvienus rinkimus – mažinamos šildymo kainos, tačiau tik žodžiais, o ne sąskaitose.

Aktorius Gintaras Mikalauskas pasipiktinęs – „jeigu mes, Rūta, pažadėtume vesti laidas, o paskui numotume ranka, kad nepavyksta – tai mes netektume darbo“.

Apie rinkiminius pažadus ir kodėl jų nevykdo laidoje „Valanda su Rūta“ ketvirtadienį partijų lyderiai, apžvalgininkai ir patys rinkėjai. „Gana žmonėms kabinti makaronus, nes žmonės ir taip tik makaronais ir kruopomis maitinasi!“ - į akis politikams studijoje išrėžė žiūrovė.

Karšta diskusija ketvirtadienio vakarą 19.55 per LNK laidoje „Valanda su Rūta“.