Planuojama spręsti dėl Jono Norkaus, Rasos Praspaliauskienės, Tomo Kazakevičiaus, Ramūno Kazlausko, Vidučio Bareikio, Valerijaus Usvaiskio, Jono Kaminsko, Aldonos Kazimieros Tunik, Valdo Varno, Eligijos Volodkevičiūtės, Raimondo Mikalausko įregistravimo panaikinimo.

Taip pat bus sprendžiamas klausimas dėl kandidato, nebaigusio atlikti bausmės pagal teismo paskirtą nuosprendį, Vasilijaus Skliančuko įregistravimo panaikinimo.

Seimo rinkimų įstatymas numato, kad pateikdami VRK pareiškinius dokumentus politikai privalo nurodyti, jei buvo teisti.

Trečiadienį Rinkimų komisija taip pat ketina spręsti, ar 51 kandidato rinkimų plakatuose nurodyti, kad jie buvo teismo nuosprendžiais pripažinti kaltais dėl nusikalstamo veikos padarymo.

Tarp tokių yra Drąsos kelio partijos kandidatas Rolandas Boravskis, Lietuvos žmonių partijos kandidatai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai, Kovotojų už Lietuvą sąjungos kandidatas Visvaldas Mažonas, "tvarkietis" Valentinas Mazuronis, Socialistinio liaudies fronto pirmininkas Algirdas Paleckis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Broniz Ropė, liberalcentristas Arūnas Valinskas, sąjungos TAIP lyderis Artūras Zuokas ir kiti.