Be šių dviejų sportininkų, į Seimą su „Taip“ prasibrauti mėgins ir buvęs Lietuvos vyrų futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas bei daugelis kitų buvusių ir esamų sporto žvaigždžių.

Apie Pekino medalininkų kandidatavimą į Seimą DELFI informavo „Taip“ pirmininko pavaduotojas Miroslavas Monkevičius.

„Pas mus yra A. Zadneprovskis ir M. Mizgaitis“, - sakė M. Monkevičius.

Pasak jo, abu sportininkai vienmandatėse apygardose nekandidatuos – jie įtraukti tik į „Taip“ sąrašą daugiamandatėje. Tiesa, Pekino medalininkams suteiktos vietos – pačiame sąrašo dugne. M. Mizgaitis sąraše užima 138 vietą, A. Zadneprovskis – 139.

Buvęs futbolo rinktinės vairininkas A. Liubinskas politikoje nėra naujokas. 2008 m. jis su partija „Tvarka ir teisingumas“ dalyvavo Seimo rinkimuose.

Su Vilniaus mero partija į Seimą eina ir ilgamečiai A. Zuoko bendražygiai iš sporto pasaulio, su „Taip“ pernai išrinkti į Vilniaus tarybą: galiūnas Žydrūnas Savickas, buvęs „Žalgirio“ krepšininkas, krepšinio treneris Darius Maskoliūnas bei Lietuvos ledo ritulio federacijos vadovas Petras Nausėda.

Tarp partijos „Taip“ vienmandatininkų yra ir dar viena pavardė, galinti suvirpinti sporto aistruolių širdis – Marius Stankevičius. Tiesa, tai ne vienas geriausių Lietuvos futbolininkų, o didžiojoje politikoje iki šiol nefigūravęs pajūrio verslininkas. Tarp kitų įžymybių „Taip“ kandidatų į Seimą gretose galima paminėti šokėją Saulių Skambiną, buvusį dainininką, Seimo narį Ligitą Kernagį bei buvusį žurnalistą Rosvaldą Gorbačiovą.

Turbūt gausiausias sportininkų desantas – V. Romanovo partijoje. Po jos vėliava Seimo rinkimuose dalyvaus bankininko valdomo „Žalgirio“ krepšininkai Rimantas Kaukėnas bei broliai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai, buvęs „Žalgirio“ žaidėjas Vitoldas Masalskis bei daugelis kitų. Į Žmonių partiją įstojo ir dar viena sporto žvaigždė – šiemet Londono olimpiadoje bronzą iškovojęs boksininkas Evaldas Petrauskas.