„Aiškiai matyti, kad tuose įrašuose yra provokatorius, kuris kalba. Kalba visokiais skaičiais, skaičiais, skaičiais. Ir provokuoja tiek vienu, tiek antru, kažkokį tai atlikti veiksmą. Ir vyksta kažkokios diskusijos. Aš taip vertinu. Yra provokacija. Meniniam filmui, kaip sakau, kuris po to, kiek žinau iš pirmininko (Viktoro Uspaskicho – DELFI), buvo sukurtas tam, kad šantažuoti ir pardavinėti“, - žurnalistams Vilniaus savivaldybėje sakė įtakingas „darbietis“.

Jis pats teigė nebuvęs šantažuojamas. „Man sakė pirmininkas mūsų, kad jam buvo siūloma“, - teigė J. Pinskus.

Pasiteiravus, kas esą šantažavo Darbo partiją, jis svarstė, kad tai buvo „tie, kurie sukūrė“ vaizdo įrašus.

Paklaustas, dėl ko vaizdo įrašuose raginama balsuoti už jį patį ir jo žmoną Živilę Pinskuvienę, politikas teigė pats dėl to nustebęs.

„Man keista, kodėl. Tiesiog aš žinau, kad mes turėjome daug agitatorių. Daug agitatorių, kurie agitavo ir už mane. Nes aš vis dėlto dalyvavau vienmandatėje, o jie kadangi iš Lazdynų grupės, dalyvavo rinkiminėje kampanijoje, tai logiška, kad jie agitavo už mane“, - svarstė J. Pinskus.

E. Maciulevičių ir įraše taip pat minimą „darbietį“ Viačeslavą Ždanovičių jis apibūdino kaip išsilavinusius politikus.

„V. Ždanovičius – žmogus su aukštuoju. Yra normalių pareigų ir buvęs pareigūnas. (...) E. Maciulevičius – irgi žmogus, lyg tai, su aukštuoju“, - sakė J. Pinskus.

Vicemeras neslėpė, kad jo padėjėjo vaizdo įraše naudojamas žargonas jam „užkibo“. „Bet pas mus yra 1220 žmonių Vilniaus miesto skyriuje“, - sakė vicemeras.

Smarkiai Darbo partijos sąraše po reitingavimo pakilęs J. Pinskus taip pat teigė daugiausiai pirmumo balsų surinkęs ne ten, kur balsuoja kaliniai.

„Lazdynuose, Širvintose ir Vilniaus rajone, - vardijo politikas. - Aš net nežinau, ar Lazdynuose, Širvintose ir Vilniaus rajone yra įkalinimo įstaigų. Ar jūs žinot? Aš nežinau.“

Politikas ragino nedaryti skubotų išvadų ir laukti, ką tyrimuose dėl galimo balsų pirkimo nustatys teisėsauga.

Triukšmą dėl galimų įstatymų pažeidimų jis siejo su partijomis, kurios „darbiečiams“ rinkimuose nusileido. „Visada labai daug triukšmo kelia tie, kurie pralaimėjo“, - teigė J. Pinskus, pažymėdamas pats girdėjęs kalbų, kaip balsus perka kitos partijos.

„Kadangi Darbo partija yra laimėjusi, tai atitinkamai ant Darbo partijos daugiausiai tų skundų ir pavydo gal“, - pridūrė vicemeras.