Per praėjusius Seimo rinkimus parlamentą šturmavo į partiją susibūrę šou verslo rykliai. Šiuose rinkimuose taip pat sulaukėme šokėjų ir daininkų, bet šį kartą itin gausus sportininkų desantas. Kandidatais pasiskelbė Olimpinių žaidynių prizininkai penkiakovininkai Andrejus Zadneprovskis ir Edvinas Krungolcas, šachmatų didmeistrė Viktorija Čmilytė, stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas ir net Kauno „Žalgirio“ krepšininkai su broliais Lavrinovičiais priešakyje.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Darjušas Lavrinovičius, atsakydamas į klausimą, kodėl jis su broliu nori eiti į Seimą, atsakė: „Kaip kodėl? Todėl, kad palaikom tą partiją ir norim išbandyt“. Paklaustas, ar mestų krepšinį dėl politikos, Darjušas patikino, kad broliai krepšinio nemes.

Užkulisiuose kalbama, kad Vladimiras Romanovas savo pavardę rinkimams paskolinusiems krepšininkams sumokėjo solidžias premijas. Tačiau kiti mušasi į krūtinę į Seimą ateisiantys daryti gerą žmonėms. Ypač daug žada plušėti sveikatos, jaunimo ir užklasinės veiklos srityse.

O šokėjas Saulius Skambinas apie darbą Seime net negalvoja. Jis kalba apie Vyriausybę, net naują ministeriją dėl to sugalvojo. Paklaustas, kurioje srityje jis galėtų padaryti daugiausiai, šokėjas atsakė, jog tai turėtų būti sporto ir kultūros ministerija, kurioje jis galėtų prisidėti savo žiniomis, patirtimi, nes jau daug metų dirba su žmonėmis.

Paklaustas, kaip tvarkyti jautriausias sritis – biudžeto milijardinę skylę, kaip kels algas, Žydrūnas Savickas teigė, jog algas reikia kelti ne pažadais, o realiais darbais.

„Reikia sumažinti mokesčius, reikia duoti žmonėm daugiau iniciatyvos kurti verslą, užsidirbti ir automatiškai alga pakils“, - sakė jis.
D. Lavrinovičius
Kaip kodėl? Todėl, kad palaikom tą partiją ir norim išbandyt.

Šią Seimo kadenciją visus linksminti žadėjęs ir pažadą ištęsėjęs Arūnas Valinskas įsitikinęs, kad Lietuvoje ir sportininkai gali būti geri Seimo nariai.

„Grįžkim prie to paties, kažkada visi buvo naujokai. Vytautas Landsbergis atėjo į Aukščiausiąją Tarybą ir priėmė istorinius šaliai sprendimus nuo fortepijono. O kas tai yra? Tai yra tas rimtasis šou verslas“, - komentavo A. Valinskas.

Tačiau politologai tvirtina, kad sportininkai ar šokėjai geriau dirbtų savo darbą, mat jie prasti politikai, ypač tokie, kaip Romanovo žmonių partijoje.

„Ekonomistas Raimondas Kuodis yra sakęs, kad dauguma mūsų valstybės problemų turi dvi pagrindines priežastis – korupciją ir kvailumą. Tai pono Romanovo sąrašo atveju, su krepšininkais, aš manau, mes kalbame ne apie korupciją, - „Savaitės komentarams“ sakė politologas Vladimiras Laučius.

Pasak politologo, sportininkai ar dainininkai tėra masalas rinkėjams, o patekę į Seimą atsisako mandato arba tampa senesnių politikos vilkų klapčiukais