„Jeigu vienoje savivaldybėje ne taip padaryta, o yra jų 60, tų savivaldybių, tai ką, reiškia, už tai atsakinga visa partija? Ir Skuode nereikia balsuoti, ir Ignalinoje nereikia balsuoti? Va čia yra tam tikri klaustukai", - trečiadienio rytą „Žinių radijui" sakė Č. Juršėnas.

Prezidentė šias partijas sukritikavo dėl jų atstovų Vilniaus savivaldybės taryboje priimtos rezoliucijos, kuri ragina valstybės vadovę paspausti Vyriausybę, kad ši peržiūrėtų kogeneracinėms elektrinėms numatomas elektros gamybos kvotas, ir paragino šalies žmones nebalsuoti "už tuos, kurie jiems žada, bet daro viską priešingai".

Č. Juršėnas taip pat pažymėjo, kad prezidentė turi teisę kritikuoti, bet tai nebūtinai yra tiesa, ir kad prie prezidentės kritikos susilaukusios rezoliucijos prisidėjo ir konservatoriai.

„Lietuva yra demokratinė šalis. Prezidentė yra Lietuvos Respublikos pilietė, ir jeigu jinai mano tikslinga kažką pasakyti, turi teisę. Bet taip pat ir kiti turi teisę pasakyti, ką jie galvoja (...) Ne tik šitos trys partijos dalyvavo (priimant rezoliuciją - ELTA), dar buvo daugiau partijų. O konkrečiai konservatoriai pasiūlė būtent į prezidentę kreiptis. Pirminis siūlymas buvo kreiptis būtent į Vyriausybę. Čia kyla tam tikrų klausimų, bet aš nenoriu daryti išvadų, kadangi tai, kas buvo vakar pasakyta, tai nereiškia, kad yra teisybė", - sakė Č. Juršėnas.

Pasak Seimo vicepirmininko, tokie klausimai turi būti sprendžiami derybomis.

„Geriausias yra sprendimas, kad aukštosios nesusitariančios pusės, kurios niekaip neišsprendžia per keletą metų šitos opios šilumos problemos, turėtų rasti būdą susirinkti, susitarti ir ieškoti tų optimalių sprendimų, nekalbant apie rinkimus arba kitus dalykus", - sakė Č. Juršėnas.

Č. Juršėnas nenorėjo vertinti, ar tokie Prezidentės pareiškimai yra kišimasis į rinkimų kampaniją.

„Šitai paaiškės vėliau. Kai bus rezultatai, tada ir matysim", - teigė Seimo vicepirmininkas.

Savo ruožtu TS-LKD pranešime spaudai teigia, kad Seimo vicepirmininkas Česlovas Juršėnas, teigdamas, kad sostinės tarybos konservatoriai inicijavo rezoliucinį kreipimąsi į prezidentę dėl kogeneracijos skatinimo šilumos ūkyje, sako netiesą arba yra kažkieno akivaizdžiai suklaidintas.

Esą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija vieningai pasisakė prieš tokios rezoliucijos priėmimą ir savo poziciją išreiškė balsavimu.

„Mūsų frakcija jokių rezoliucijų niekada neinicijavo ir nepalaikė. Tarybos posėdyje svarstant šios rezoliucijos priėmimo klausimą, būtent meras A. Zuokas ir vicemerai R. Adomavičius bei J. Pinskus įnirtingai įtikinėjo, kaip yra būtina prašyti prezidentės, kad būtų skatinama kogeneracija. Tuo tarpu mūsų raginimų – nustoti kaltų ieškoti kitur ir pirmiausia tinkamai susitvarkyti su savo valdomu šilumos ūkiu, pavyzdžiui, pareikalauti „Vilniaus energiją“ pateikti finansinės atskaitomybės dokumentus už pastaruosius dvejus metus, A. Zuokas ir valdančiosios koalicijos atstovai visiškai nenorėjo girdėti“, – pranešime cituojamas Vilniaus miesto tarybos TS-LKD frakcijos seniūnas Valdas Benkunskas.