Žalgirio klinikoje teikiama visų lygių ambulatorinė odontologinė ir specializuota stacionarinė burnos, veido ir žandikaulių chirurgijos pagalba ir tai – vienintelis centras Lietuvoje, kur viename komplekse sutelktas studentų odontologų mokymas, studentų medikų mokymas ruošiant juos šeimos gydytojais, visų specialybių gydytojų odontologų bendras ir specialus tobulinimasis, odontologų specialistų ruošimas.

Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikos įėjimas

Kaip skelbia pati įstaiga, kasmet ligoninėje gydoma per 3500 ligonių, o konsultacinėje poliklinikoje specializuota ambulatorinė, diagnostinė ir gydomoji odontologijos pagalba suteikiama 60 tūkst. pacientų. Dar 11 tūkst. pacientų suteikiama skubi odontologijos pagalba.

Deja, asmenims neįgaliojo vežimėlyje, norintiems papulti į šio pastato vidų, teks gerokai pasukti galvą. Kaip informuoja viena Delfi skaitytoja Regina (tikrasis vardas redakcijai žinomas), nors specialūs keltuvai čia yra, informacija, kaip tais keltuvais pasinaudoti, primena kuriozą.

Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikos įėjimas

Delfi nuvyko patikrinti situacijos ir išsiaiškino, jog specialieji keltuvai, skirti žmonėms neįgaliojo vežimėlyje pasikelti reikiamą atkarpą aukštyn, išties yra prie dviejų įėjimų į įstaigą. Tik štai numeris, kuriuo reikėtų skambinti, kad galėtumei keltuvu pasinaudoti, pakabintas prie dar kito įėjimo, į kurį veda tik laiptai. Taigi, jei esate neįgaliojo vežimėlyje ir atvykote čia be palydos, kuri galėtų surasti įėjimą su keltuvo naudojimo informacija ir užlipti tą informaciją perskaityti – kils keblumų, kurių tinkamoje vietoje pakabinus informaciją net nebūtų.

Su įstaigos vadovu ir pavaduotoja susisiekti telefonu kol kas nepavyko. Užklausa apie situaciją išsiųsta elektroniniu paštu, gavus informaciją, tekstas bus papildytas.

Papildymas

Dieną po teksto išpublikavimo su Delfi susisiekusi VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikos administratorė patikino, jog minėta problema išspręsta: „Dėkojame Jums už pateiktą informaciją ir pastabas. Visa informacija anksčiau buvo matoma žmonėms su judėjimo negalia prieinamose vietose, tačiau dėl oro sąlygų šios informacijos neliko. Šiuo metu Jūsų minima problema išspręsta (informacija kur ir kaip kreiptis norint pasinaudoti keltuvu asmenims su negalia yra matomoje vietoje)“, – tikino L. Petkuvienė ir pridėjo tai įrodančias nuotraukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją