Viena iš jų – Kauno kolegijos Turizmo ir laisvalaikio vadybos katedra. Vedėjo dr. Andriaus Brusoko iniciatyva buvo suburta viena pirmųjų oficialių Lietuvos „NBA 2K” esporto komandų – „KK Gaming“. Ekipą sudaro esami ir buvę aukštosios mokyklos studentai, tarp kurių ir buvęs Kėdainių „Nevėžio“ žaidėjas Arminas Kelmelis. Šiuo metu profesionalus krepšininkas atstovauja Islandijos
komandai, bet tai netrukdo rungtyniauti virtualioje „NBA 2K” kolegijos rinktinėje.

„Žinome, kad pasaulyje elektroninio sporto industrijos augimas yra vienas sparčiausių bei greitai populiarėjančių laisvalaikio užimtumo formų. Kelerius metus sekame ir bendraujame su sėkmingiausiomis sporto ir mokslo organizacijomis, kurios integravo šią inovaciją į savo veiklą.

Prieš keletą metų ryžomės integruoti esporto paskaitas į savo studijų programą. Šiandien galime teigti, kad sprendimas pasiteisino, nes tai padėjo suburti pirmąją Lietuvos kolegijos virtualaus krepšinio komandą. Artimiausi planai – paruošti tinkamą esporto infrastruktūrą Kauno kolegijoje ir pradėti bendrus projektus su Lietuvos ir užsienio partneriais. Taip pat tikimės, kad artimiausiu metu prie NBA esporto disciplinos judėjimo prisijungs ir daugiau Lietuvos kolegijų bei universitetų “, – teigė Kauno kolegijos Turizmo ir laisvalaikio vadybos katedros vedėjas dr. Andrius Brusokas.

Aukštosios mokyklos atstovai taip pat pabrėžia, kad ateityje nėra atmetama galimybė, jog studentai, žaidžiantys esporto rinktinėje, gali tikėtis specialių stipendijų skirtų mokslams ir su jais susijusioms išlaidos. Šis modelis yra sektinas pagal jau esamą Jungtinėse Amerikos Valstijose įkurtos studentų sporto lygos (NCCA) pavyzdį. Šį sezoną, kolegijos atstovai priskiria prie bandomojo. Kitą sezoną, turint paruoštą infrastruktūrą, bus organizuojamos specialios atrankos patekimui į virtualią krepšinio komandą, kuri rungtyniaus įvairiose turnyruose.

Galima pažymėti, kad NBA eSportas sulaukia vis didesnio dėmesio tarp įvairių organizacijų. Ne išimtis ir Lietuvos Krepšinio federacija, kuri nesenai pradėjo „Lietuvos krepšinio namų“ statybas.

Organizacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas yra ne kartą minėjęs ir demonstravęs būsimo pastato planą, kuriame bus skirta speciali vieta NBA elektroniniam sportui vystyti: turnyrų organizavimas, mokymai, naujausių NBA technologijų išbandymai.