Visgi šių metų tarpsezonis yra išskirtinis septyniolikai NBA klubų, kurie pareiškė norą dalyvauti pirmojoje oficialioje e-sporto lygoje. Organizacijos intensyviai renka elektroninio sporto padalinio komandas. Ne išimtis yra ir Nacionalinė krepšinio lyga, kuri visą vasarą agitavo vaizdo žaidimų ir komunikacijos profesionalus prisijungti prie elektroninės lygos vadybos Niujorko biure.

Vienas pirmųjų klubų, oficialiai paskelbęs naujojo sporto direktorių – Indiana „Pacers”. Domanto Sabonio atstovaujamos komandos vadyba, atlikusi darbuotojų atranką, pasirinko vietinį internetinio verslo specialistą ir vaizdo žaidimų ekspertą Cody Parrentą.
Cody Parrent (Pacers nuotr.)

Indianos vadovai išskyrė naujojo e-sporto padalinio vadovo privalumą – tai, kad jis jau turi aibę kontaktų ir pažinčių tarp „NBA 2K“ žaidėjų bendruomenės. C. Parrentas vienas iš „2K Lab” projekto įkūrėjų, kurio pagrindinis tikslas yra analizuoti virtualaus krepšinio statistiką ir ją pateikti žaidėjams. Tai sudaro galimybę e-sporto mėgėjams įgauti tam tikrą pranašumą rungtynių metu.

Įdomu tai, kad NBA klubų vadovybės nuosekliai atlieka galimų darbuotojų analizes. Pristatant naująjį „Pacers“ e-sporto padalinio vadovą, buvo pabrėžtas aktyvus specialisto indėlis į miesto bendruomenės veiklą. C. Parentas buvo merginų futbolo treneris, bei aktyviai savanoriavo kitose miesto organizacijų veiklose.

Vasaros metu buvo galima įsitikinti, kad D. Sabonis yra aktyvus „NBA 2K” megėjas. Jis pirmasis ir vienintelis paprašė žaidimo marketingo vadovo, kad pasidalintų virtualiais lietuvių atvaizdais ir reitingais.

Prieš keletą savaičių jaunasis Lietuvos rinktinės narys pasidalino vaizdo įrašu, kuriame atkreipia dėmesį į savo virtualaus avataro išvaizdą „NBA 2K18” žaidime. Galima daryti prielaidą, kad D. Sabonis gali aktyviai prisidėti prie „Pacers“ elektroninio sporto padalinio komunikacijos iniciatyvų ateityje.

Primename, kad NBA elektroninė lyga startuos 2018 m. vasario mėnesį. Visi pasaulio žaidėjai galės dalyvauti viešoje internetinėje atrankoje, kad patektų į virtualios naujokų biržos sąrašus.

Kitais metais, gegužės mėnesį, planuojamos pirmosios oficialios reguliariojo sezono e-sporto rungtynės. Pirmajame lygos sezone rungtyniaus septyniolika klubų, kurie pasirašys kontraktus su geriausiais 85 virtualaus krepšinio sportininkais. Žaidėjai gyvens atitinkamos komandos mieste, bet kiekvieną savaitę keliaus į paskirtą studiją, kurioje vyks oficialios rungtynės.