Naujausiame „NBA Live 18“ vaizdo žaidime, vartotojai turės galimybę pasirinkti moterų NBA komandų sudėtis. Tai yra pirmas kartas, kai oficialiame Nacionalinės krepšinio asociacijos kompiuteriniame žaidime bus integruotos ir atletės moterys. Žaidime galėsime išvysti tokias žvaigždes kaip Maya Moore, Brittney Griner, Dianą Taurasi, Tina Charles, Sylvia Fowles, Allisha Gray, Chelsea Gray ir kitas.

Kiekviena sportininkė buvo skenuojama specialia aparatūra, kurios pagalba atkuriami ypač realūs kūno bruožai. Krepšininkių pajėgumo reitingai bus sudaryti, atsižvelgiant į praėjusio sezono statistiką. Reiktų pažymėti, kad su WNBA ekipomis bus galima žaisti tik paprastas rungtynes – su draugais ar dirbtiniu intelektu, be galimybės varžytis internete.

WNBA ir „EA“ atstovai neslėpė džiaugsmo dėl šio bendradarbiavimo, nes abi pusės galės pasiekti savo užsibrėžtus tikslus. Visų pirma, moterų krepšinio atstovės įgis naują įrankį, populiarinant sportą tarp dailiosios lyties atstovių, bei turės puikią galimybę organizuoti komunikacijos kampaniją. Kiekvienos virtualios žaidėjos marškinėlius puoš gausybė prekės ženklų (nuo kito sezono panašų vaizdą išvysime ir NBA).

Tuo tarpu „Electronic Arts“ pasieks mergaičių ir merginų rinką, svajojančių tapti profesionaliomis krepšininkėmis. Taip pat žaidimų studija gaus daug dėmesio, nes padarė tai, ko niekas ilgą laiką neišdrįso.

„NBA Live 18“ žaidimą planuojama išlesti rugsėjo viduryje, o pirmoji demonstracinė versija pasirodys jau rugpjūčio 11 dieną. Jos apžvalgą pateiksime DELFI NBA portale.