Tikriausiai skamba neįtikėtinai, bet ši fantazija virtualiame pasaulyje tapo realybe. „Saber“ studija sukūrė ilgai lauktą arcade žanro NBA vaizdo žaidimą – „NBA Playgrounds“, kuris oficialiai išleistas gegužės mėnesio pabaigoje. Šis lygos licencijuotas produktas tapo tikra naujiena, kurios mažai kas tikėjosi, nes apie tai nebuvo jokių gandų.

„NBA Playgrounds“ išvysite 150 esamų ir buvusių krepšinio legendų, tarp kurių ir vienas lietuvis – J. Valančiūnas. Uteniškis yra vienas tarp šešių Toronto klubo atstovų, patekusių į nutrūktgalvišką gatvės krepšinio simuliacijos sūkurį.
Jonas Valančiūnas NBA Playgrounds žaidime

Žaidimo pradžioje kiekvienas aistruolis gauna specialius kortelių pakelius, kurių viduje galima rasti penkis NBA krepšininkus. Rungtynės vyksta du prieš du formatu. Svarbu, kad neapsigautumėte ir nesitikėtumėte įprastų taisyklių traktavimo. Šioje virtualioje gatvės aikštelėje nesulauksite pražangų už techninius ar nesportinius nusižengimus, nes jų tiesiog nėra. Čia dominuoja „kietas kontaktas“ ir bekompromisė kova dėl kiekvieno taško.

Kūrėjai pabrėžė, kad aistruoliai galės išvysti 300 skirtingų dėjimų į krepšį. Bus momentų, kai už tritaškį ar dėjimą sulauksite keturių ar net dvylikos taškų. Kartais tai gali suerzinti, nes turima aiški persvara prieš varžovą „dingsta“ vienu metimu. Visgi, sąlygos visiems vienodos, ir čia laimėti galės kiekvienas, nes žaidėjams nėra būtinybės pritaikyti realias krepšinio strategijas ir derinius, antraip nei „NBA 2K” simuliatoriuose.

NBA gatvės krepšinį galima žaisti prieš dirbtinį intelektą arba rungtyniauti prieš visus kitus pasaulio žaidėjus internete. Pasirinkus kompiuterinį varžovą, dalyvausite turnyruose ir aplankysite įvairias pasaulio šalis ir miestus: Londoną, Tokiją, Čikagą.
NBA Playgrounds turnyrai
Ateityje kūrėjai planuoja integruoti dėjimo į krepšį ir tritaškių metimų konkursus, taip pat padidinti krepšininkų kortelių skaičių. Galima pažymėti vieną įdomų kūrėjų sprendimą – „Youtube“ blogerių integraciją. Kūrėjai, suprasdami šių dienų svarbiausius komunikacinius kanalus, pakvietė keletą populiariausių šio žanro atstovų integruoti savo avatarus žaidime. Jie bus puikiai pažįstami „NBA 2K” mėgėjams.
NBA Playgrounds viršelis

„NBA Playgrounds“ yra „gaivus vėjas“ sporto aistruoliams, kurie tiesiog nori atsipalaiduoti ir linksmai praleisti laiką draugų būryje, ar pažaisti belaukdami NBA tiesioginių transliacijų.