Keturis iš penkių profesionalaus krepšininko karjeros sezonų Lietuvoje praleidęs McClure'as trenerio kelią pradėjo legendinio Greggo Popovičiaus vadovaujamame San Antonijaus „Spurs“ klube. Imlus ir ypatinga aistra krepšiniui pasižymėjęs jaunas specialistas netruko sulaukti Teksaso klubo simbolio komplimentų.

„Jis tiesiog turi ugnelę trenerio darbui. Jis tai jaučia, jis tuo mėgaujasi. Jis jau spėjo užsitarnauti aplinkinių pagarbą ir parodė, jog moka užmegzti bei ugdyti tarpusavio ryšį. Tai jame matosi ryškiai“, – dar 2014-ais metais apie McClure'ą atsiliepė Popovičius.

Dirbdamas San Antonijaus organizacijoje buvęs LKL krepšininkas galėjo stebėti legendomis apipintą Timo Duncano darbo etiką bei prisidėti prie tuomet jaunais krepšininkais laikytų Patty Millso, Danny Greeno ir Johnathono Simmonoso tobulėjimo.

Davidas McClure'as ir Arvydas Šikšnius

Sėkmingas McClure'o darbas „Spurs“ klube patraukė 2015-ais metais už žaidėjų tobulėjimą atsakingo trenerio ieškojusių Indianos „Pacers“ dėmesį. Tą pačią vasarą McClure'as persikėlė į Indianapolį ir pradėjo darbą su jaunaisiais komandos krepšininkais.

Specialisto įtaką savo žaidimo tobulėjimui viešai ne kartą pabrėžė tokie „Pacers“ krepšininkai, kaip Paulas George'as, Monta Ellisas, C. J. Milesas ar Mylesas Turneris. Nuo 2017-ųjų metų buvusio „Neptūno“, „Šiaulių“ bei „Nevėžio“ legionieriaus patarimų klausyti ėmė ir po mainų į Indianą atvykęs Domantas Sabonis.

Memfio klube McClure'as užims daug svarbesnes pareigas – Tenesio valstijos ekipoje jam atiteks pagrindinio vyriausiojo trenerio Tayloro Jenkinso asistento vaidmuo. Indianos klubo rungtynes iš už atsarginių žaidėjų suolelio stebėjęs treneris „Grizzlies“ komandoje užims vieną iš svarbiausių pozicijų.

Nestandartiniais treniruočių metodais bei puikia komunikacija su žaidėjais garsėjantis treneris taps pirmuoju tokią aukštą poziciją NBA klube užimsiančiu buvusiu LKL krepšininku. Negana to, McClure'as – tik antrasis NBA treneris, savo patarimais apdalinsiantis abu lygoje žaidžiančius Lietuvos žaidėjus: Sabonį ir Valančiūną. Pirmuoju tokiu specialistu tapo Toronto „Raptors“ ir Indianos „Pacers“ dirbęs aukštaūgių specialistas Billas Bayno.