36-erių metų Chandleris pastarąjį sezoną pradėjo Finikso „Suns“ klube, tačiau po su juo suderintos išpirkos prisijungė prie LeBrono Jameso Los Andželo „Lakers“ ekipoje. Per 48 Angelų miesto komandoje sužaistus susitikimus aukštaūgis pasižymėjo 3,1 taško ir 5,6 atkovoto kamuolio vidurkiais.

Įsimintiniausią sezono epizodą Tysonas sukūrė žaisdamas trečiąsias rungtynes gimtojo Los Andželo miesto komandoje. „Staples Center“ arenoje vykusiame susitikime aukštaūgis blokavo varžovų įžaidėjo Trae Youngo metimą ir išplėšė „Lakers“ pergalę su sirena.

Dėl savo gynybinių sugebėjimų, milžiniškos fizinės jėgos ir teigiamos įtakos komandų mikroklimatui vertinamas krepšininkas 2011-ais metais tapo NBA čempionu su Dalaso „Mavericks“, o kitame sezone persikėlęs į Niujorko „Knicks“ iškovojo geriausiai besiginančio lygos krepšininko apdovanojimą.

Būtent šiais metais Chandleris Niujorke dirbo su dabartiniu Hjustono „Rockets“ vyriausiuoju treneriu Mike‘u D‘Antoni. Lokauto sutrumpintame sezone 36 pergales ir 30 pralaimėjimų surinkę „Knicks“ pateko į atkrintamąsias varžybas, tačiau pirmajame jų etape rezultatu 1:4 nusileido Majamio „Heat“ ekipai.

Rezultatyviausią savo kajeros sezoną vidurio puolėjas sužaidė 2007-08 metais, atstovaudamas tuometiniam Naujojo Orleano „Hornets“ klubui. Po 11,8 taško ir 11,7 atkovoto kamuolio per rungtynes tuomet rinkęs aukštaūgis Luizianos valstijos komandoje rungtyniavo kartu su iš Hjustono ką tik į Oklahomą iškeistu Paulu.

Prisijungęs prie „Rockets“ Chandleris užims atsarginio vidurio puolėjo vaidmenį ir taps šveicaro Clinto Capelos dubleriu. Su Hjustono klubu aukštaūgis sudarė minimalios vertės sutartį ir ateinančiais metais sužais jau devynioliktąjį savo NBA karjeros sezoną.