Net 11 metų Oklahomoje žaidęs R. Westbrookas keliasi į Hjustoną, kur vėl galės rungtyniauti kartu su Jamesu Hardenu.

Kartu šie gynėjai yra rungtyniavę 2009-2012 m. „Thunder“ gretose. Kartu su Kevinu Durantu 2012-aisiais jie nužygiavo iki pat NBA superfinalo, kuriame nusileido Majamio „Heat“.

Mainais į R. Westbrooką „Rockets“ klubas perleido gynėją Chrisą Paulą ir 2024-ųjų bei 2026-ųjų NBA naujokų biržos pirmojo rato šaukimus. Taip pat pagal klubų susitarimą „Thunder“ turės galimybę pasikeisti šaukimais su Hjustonu 2021 ir 2025 m. biržose, jei „Rockets“ turės aukštesnę pasirinkimo teisę.

Visgi, pasak apžvalgininko ir mainų eksperto Adriano Wojnarowskio, Ch. Paulas Oklahomoje gali neužsilikti – „Thunder“ dairosi kam perleisti žaidėją. Vienu iš patyrusiu gynėju susidomėjusių klubų yra jau minėtasis „Heat“.

Pranešama, kad R. Westbrookas pats pasiprašė išmainomas į kitą klubą po to, kai Oklahomą šią vasarą paliko ir į Los Andželo „Clippers“ persikėlė kita klubo žvaigždė Paulas George'as.

Trigubų dublių karaliumi NBA lygoje tapęs 30-metis 191 cm ūgio R. Westbrookas praėjusį sezoną vidutiniškai pelnė po 22,9 taško, atkovojo po 11,1 kamuolio ir atliko po 10,7 rezultatyvaus perdavimo. Aikštėje jis praleisdavo po 36 min.

Tuo metu 34-erių Ch. Paulas vidutiniškai rinko po 15,6 taško, atkovojo po 4,6 kamuolio ir atliko po 8,2 rezultatyvaus perdavimo.

Dabartinis Ch. Paulo kontraktas galioja dar tris sezonus, per juos gynėjas uždirbs 125 mln. JAV dolerių.

Tuo metu R. Westbrooko kontraktas galioja metus ilgiau, iki 2023-ųjų, ir per šį laiką gynėjas uždirbs 171 mln. JAV dolerių.

R. Westbrookas yra 8 kartus NBA Visų žvaigždžių rungtynių dalyvis, Ch. Paulas šiose rungtynėse dalyvavo net 9 kartus.

2017-aisiais R. Westbrookas buvo išrinktas NBA naudingiausiu sezono žaidėju.

Tiesa, nei vienam nei kitam krepšininkui tapti NBA čempionu nėra pavykę.