Vienas ryškiausių visų laikų Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkų M. Teletovičius jau yra baigęs krepšininko karjerą, per kurią su pertraukomis (dėl ligos) nuo 2012 iki 2018 m. žaidė NBA – Bruklino „Nets“, Finikso „Suns“ ir Milvokio „Bucks“ komandose.

Anot 206 cm ūgio 33-ejų metų bosnio, patirtis už Atlanto buvo gera, tačiau daugiau nieko gero apie NBA lygą jis negali pasakyti.

„Asmeniškai man ten buvo nuobodu, – teigė dukart Ispanijos čempionu su Vitorijos „Baskonia“ tapęs snaiperis. – Jeigu tu nežaidi „Golden State Warriors“ ar tarkim „Cavaliers“ komandose, kurios kovoja dėl NBA čempionų žiedų, kodėl ten reikia būti? Vitorijoje mes visuomet dėl kažko kovojome. Ispanijos čempionatas, taurė, Supertaurė, pateikimas į Eurolygą. O NBA lygoje, dėl ko kovoti?“

Šiuo metu Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio federacijoje dirbantis M. Teletovičius teigė visiškai nenustebęs, kad Nikola Mirotičius iš NBA nusprendė sugrįžti rungtyniauti į Eurolygą, „Barcelonos“ klubą.

„Bus tik daugiau sugrįžtančių. Aš nesuprantu, kaip jaunimas gali veržtis į NBA, jeigu visi žino, kad pirmus trejus metus teks praleisti ant suolo arba NBA Plėtojimosi G lygoje“, – pažymėjo jis.

Tiesa, bosnis pripažino, kad iš esmės NBA žaidžia geriausi atletai.

„Taip, ten tu gali žaisti prieš geriausius pasaulio krepšininkus ir būti treniruojamas legendų. Tačiau asmeniškai man kur kas įdomiau buvo rungtyniauti Ispanijoje ir Eurolygoje“, – pridūrė M. Teletovičius.

NBA lygoje M. Teletovičius per rungtynes vidutiniškai pelnė po 8,1 taško, tritaškius jis metė 39 proc. taiklumu.