Kaip skelbia oficialus Indianos klubo naujienų puslapis Pacers.com, komandos strategas atskleidė, jog Sabonis pasibaigus praėjusių metų pirmenybėms paprašė klubo atstovų suteikti jam daugiau žaidybinio laiko. „Pacers“ organizacija į šį tarpsezonį žengė išsikėlusi sau tikslą rasti būdų patenkinti lietuvio prašymą.

Kelią į starto penketą Sabui atvėrė sunkiojo krašto puolėjo Thaddeuso Youngo išvykimas. Komandos kapitono pareigas ėjęs krepšininkas šią vasarą sudarė trejų metų trukmės sutartį su Čikagos „Bulls“ organizacija.

McMillanas taip pat patikino, jog planuoja Turnerį ir Sabonį naudoti pagal varžovų stipriąsias puses ir keisti jų žaidimo kartu laiką priklausomai nuo kiekvienų rungtynių diktuojamų sąlygų:

„Prie viso to prisitaikysime sezono metu. Nesakėme jam, jog jis turi staiga numesti svorio ir įgauti daugiau greičio.

Bus ir tokių vakarų, kai norėsime matyti jį po krepšiu. Jis buvo Indianapolyje prieš dvi savaites, jis atrodo puikiai. Akivaizdu, kad jis labai sunkiai dirba ruošdamasis artėjančiam Pasaulio čempionatui“.


Gerų žodžių savo komandos draugui nepagailėjo ir Las Vegase Vasaros lygos rungtynes tarp Indianos „Pacers“ ir Detroito „Pistons“ stebėjęs Victoras Oladipo.

Traumą besigydantis Visų žvaigždžių rungtynių dalyvis teigė, jog Indianapolio klubas labai sustiprėjo pasipildęs iš Milvokio „Bucks“ atvykstančiu Malcolmu Brogdonu ir turi galimybę kitais metais nustebinti visą NBA lygą.

„Mūsų komanda gali būti labai ypatinga. Tai priklauso nuo mūsų. Domantas taip stipriai patobulėjo, o Mylesas buvo apiplėštas dėl to, jog nebuvo įtrauktas į geriausiai besiginančių lygos krepšininkų simbolinius penketukus. Negaliu suvokti kaip visoje lygoje pagal blokus pirmavęs krepšininkas gali į juos nepatekti“.

Praėjusiame sezone 48 pergales ir 34 pralaimėjimus surinkę „Pacers“ savo pasirodymą atkrintamosiose varžybose baigė jau pirmajame etape, kuriame rezultatu 0-4 nusileido Bostono „Celtics“ krepšininkams.

D. Sabonis praėjusį sezoną vidutiniškai per rungtynes pelnė po 14,1 taško, atkovojo po 9,3 kamuolio ir atliko po 2,9 rezultatyvaus perdavimo. Aikštėje lietuvis vidutiniškai praleisdavo po 24 min.

Tiesa, starto penkete jis pradėjo vos 5 rungtynes.


Lietuvos rinktinė ruoštis pasaulio čempionatui pradės liepos 22-ąją dieną Palangoje. Planetos pirmenybes lietuviai pradės vienoje grupėje su Australija, Kanada ir Senegalu.