Legendinis NBA vidurio puolėjas Yao Mingas su 229 cm ūgiu gali būti nustumtas nuo sosto. Į NBA lygą taikosi prasibrauti 23 metų 231 cm ūgio T. Fallas, 2019 metų NBA naujokų biržoje nesulaukęs savo pavardės, tačiau pakviestas apsivilkti Bostono „Celtics“ marškinėlius.

Prie aukščiausių planetos žmonių priskiriamas T. Fallas jau studentų krepšinyje išsiskyrė fenomenaliais fiziniais duomenimis – ūgiu, rankų mostu ir pasiekiamumu. Atvykęs į Bostoną ir žengęs į NBA vasaros lygos rungtynes jis savo karjeroje gali atverti naują puslapį.

NBA lygoje žaidžiančių krepšininkų ūgio vidurkis yra 201 cm, kasdieniame gyvenime tai būtų išskirtinis skaičius, tačiau T. Fallui ši žyma yra juokinga.

Įdomu, kad senegalietis nepaprastai greitai užsitarnavo milžiniško NBA vasaros lygos fanų Las Vegase palaikymo. Minia tiesiog ošia iš pasitenkinimo, kai jis pasirodo aikštėje, ir švilpia, vos „Celtics“ treneriai sodina jį ant atsarginių suolo.

Iškeltomis į viršų rankomis tris metrus siekiantis milžinas po krepšiu atrodo stulbinančiai. Pirmadienį rungtynėse su Klivlando „Cavaliers“ nė karto neprametęs T. Fallas per 12 min. surinko 12 taškų, atkovojo du kamuolius ir atliko rezultatyvų perdavimą.


Atrodo, „Celtics“ sirgaliai nesuprastų klubo vadovybės sprendimo nepasirašyti sutarties su šiuo fenomenu. Jei jam nepavyktų susitarti su Bostono komanda, susidomėjimą jau parodė Australijos klubas Melburno „Phoenix“.

Tačiau neužbėkime įvykiams už akių – fanų MVP tapęs T. Fallas dar gali likti Bostone, o tuomet visi su nekantrumu lauktų jo akistatos su buvusiu žalgiriečiu Bobanu Marjanovičiumi. 221 cm ūgio serbas gina Filadelfijos „76ers“ ekipos garbę.