Negana to, skelbiama, jog K. Leonardas naujojoje komandoje suvienys jėgas su Paulu George'u, kuris į „Clippers“ atvyks mainų būdu.

K. Leonardas netikėtai įtikino P. George'ą prisijungti prie jo Los Andžele, todėl šis paprašė Oklahomos „Thunder“ ekipos mainų, o ši neturėjo kitos išeities.

Pranešama, jog mainais už savo žvaigždę „Thunder“ iš „Clippers“ gaus Danilo Gallinari, Shai Gilgeousą-Alexanderį bei net keturis ateities pirmojo rato šaukimus.

Toronto „Raptors“ į NBA viršūnę praėjusį sezoną atvedęs K. Leonardas su „Clippers“ sudarė ketverių metų 142 mln. JAV dolerių vertės kontraktą.

Pastaruoju metu 28-erių atletas buvo aktyviai siejamas su Los Andželo „Lakers“, todėl jo sprendimas pasirinkti kitą šio miesto ekipą nustebino krepšinio pasaulį.

K. Leonardas praėjusį sezoną per mačą vidutiniškai rinko po 27,7 taško ir 7,8 atkovoto kamuolio, o P. George'as – 28,1 taško ir 8,2 atkovoto kamuolio.


Ant ledo palikta „Lakers“ komanda sužinojusi apie K. Leonardo pasirinkimą pradėjo rikiuoti savo gretas ir pasikvietė kitą NBA čempioną – Danny Greeną.

Toronto „Raptors“ paliekantis puolėjas su „Lakers“ pasirašys dvejų metų 30 mln. JAV dolerių vertės sutartį.

32-ejų D. Greenas praėjusį sezoną per susitikimą vidutiniškai įmesdavo po 10,3 taško bei sugriebdavo po 4 atšokusius kamuolius.

Be to, „Lakers“ susitarė dėl naujos dvejų metų sutarties su Kentaviousu Caldwellu-Pope'u. Per vieną sezoną gynėjas uždirbs 8 mln. dolerių.

Praėjusį sezoną 26-erių krepšininkas per susitikimą vidutiniškai įmesdavo po 11,4 taško bei sugriebdavo po 2,9 atšokusio kamuolio.

„Lakers“ nusprendė išsaugoti ir JaVale'ą McGee, kuris sudarė naują dvejų metų 8,2 mln. dolerių vertės kontraktą.

Praėjęs sezonas 31-erių centrui buvo geriausias karjeroje: per mačą jis vidutiniškai įmesdavo po 12 taškų bei sugriebdavo po 7,5 atšokusio kamuolio.

Tą pačią dieną „Lakers“ pasipildė dar vienu naujoku - „Golden State Warriors“ klube praėjusį sezoną per rungtynes vidutiniškai po 6,4 taško rinkusiu Quinnu Cooku.

26-erių įžaidėjas susitarė dėl dvejų metų 6 mln. dolerių vertės kontrakto.