Pirmą kartą Kanados klubas NBA istorijoje triumfavo laimėdamas čempionų titulą. „Raptors“ prezidentas M. Ujiri išreiškė pagarbą už indėlį ir tiems žmonėms, kurie paliko komandą anksčiau.

„Tai išties reikšmingas įvykis šiam miestui. Už tokį pasiekimą reikia padėkoti DeMarui DeRozanui (buvo iškeistas į San Antonijaus „Spurs“ vietoje Kawhi Leonardo), Jonui Valančiūnui (buvo iškeistas į Memfio „Grizzlies“ vietoje Marco Gasolio) ir treneriui Dwane'ui Casey (po 2017-2018 metų sezono atleistas, perėjo į Detroito „Pistons“). Nebūtume be jų ten, kur esame dabar. Jie buvo viso to pamatas“, – kalbėjo M. Ujiri.

„Tikrai tikiu, kad laimėsime titulų dar, tuo visai neabejoju, – kalbėjo „Raptors“ prezidentas. – Kai paragauji saldaus pergalės skonio, norisi tai kartoti dar ir dar“.



M. Ujiri liko vienas labai svarbus darbas – įtikinti čempionų titulo kalvį K. Leonardą likti Toronte: „Mes gerbsime jo sprendimą, kad ir koks jis būtų. Prieš kelias dienas kalbėjomės su juo ir tai buvo itin teigiamas pokalbis“.

Derybos su laisvaisiais agentais startuoja birželio 30 dieną, čempionų klubo prezidentas viliasi, kad NBA žvaigždės sprendimą lems su Toronto ekipa iškovotas NBA aukso žiedas.

Kol K. Leonardo ateitimi žiniasklaidoje spekuliuojama, pats M. Ujiri aiškiai davė suprasti, kad jo namai – Torontas.

„Man patinka čia, mano šeima puikiai čia jaučiasi. Jaučiu palaimą, kad esu čia reikalingas. Nuostabu, kai randi vietą, kur esi laimingas ir gali rasti naujų iššūkių. Čia aš augau ir kaip asmenybė“, – teigė jis.