Artėjant apdovanojimų ceremonijai oficiali „Pacers“ internetinė svetainė pateikė šešias priežastis, dėl kurių Lietuvos rinktinės aukštaūgis turėtų būti pripažintas geriausiu NBA atsarginiu žaidėju.


Pirma – rekordinis taiklumas

D. Sabonis praėjusį sezoną buvo vienas taikliausių NBA krepšininkų. Tikslą pasiekė net 59 procentai jo metimų, o tai yra visų laikų rekordas „Pacers“ komandoje.

Antra – dvigubi dubliai

D. Sabonis yra daugiausiai dvigubų dublių kylant nuo suolo šį sezoną atlikęs lygos krepšininkas. Su 27 dvigubais dubliais jis gerokai lenkia 17 dvigubų dublių surinkusį Montrezlą Harrellą.

Trečia – 36 minučių vidurkiai

D. Sabonis praėjusį sezoną ant parketo per rungtynes vidutiniškai praleisdavo po 24,8 minutės, tačiau jei jis būtų žaidęs po 36 minutes, jo statistikos vidurkiai siektų 20,4 taško (46-oji vieta lygoje) ir 13,3 atkovoto kamuolio (15-oji vieta lygoje).

Ketvirta – efektingumas

D. Sabonis praėjusį sezoną buvo pats efektingiausias Indianos komandos žaidėjas, per rungtynes vidutiniškai rinkęs po 21,9 efektingumo balo. Tai 23-as geriausias rezultatas lygoje ir 5-as geriausias rezultatas „Pacers“ istorijoje.

Penkta – atkovoti kamuoliai

D. Sabonis buvo ypatingas kovotojas dėl atšokusių kamuolių. Per visą sezoną lietuvis atkovojo 20,8 proc. visų įmanomų atkovoti kamuolių bei taip užfiksavo ketvirtą rezultatą „Pacers“ istorijoje.

Šešta – tobula naktis Niujorke

D. Sabonis per Helovino naktį vykusias rungtynes išvykoje su Niujorko „Knicks“ surengė įspūdingą pasirodymą pataikydamas visus 12 savo metimų ir surinkdamas 30 taškų.

23 metų 211 cm ūgio krepšininkas dėl geriausio NBA šeštojo žaidėjo titulo varžosi su M. Harrellu bei favoritu laikomu Lou Williamsu, kuris tokį apdovanojimą gali laimėti jau trečią kartą.

Karjeros sezoną sužaidęs D. Sabonis per rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 13,8 taško, atkovodavo po 9,3 atkovoto kamuolio bei atlikdavo po 2,9 rezultatyvaus perdavimo.