Tai – neeilinis įvykis ir pačiai „Ryto“ organizacijai. Anot klubo sporto direktoriaus, dėl artimiausios D. Sirvydžio ateities reikės laukti „Pistons“ sprendimo.

„Klubui tai didelis pliusas. Deivido tas kilimas, greita istorija yra pavyzdys mūsų jaunimui. Mūsų klube yra sąlygos tobulėti ir čia yra geri šansai siekti aukštumų.

Deivido pėdomis gali pasekti ne vienas žaidėjas. Mums yra svarbu, kad perspektyvūs krepšininkai galėtų išeiti į tą aukščiausią lygį. Tai didelis laimėjimas „Ryto“ organizacijai“, – teigė L. Kleiza.

„Naktį saldžiai miegojau, gyvai NBA naujokų biržos nesekiau“, – šyptelėjo prisipažinęs Linas Kleiza. „Tas 37-as šaukimas, ganėtinai aukštas numeris, maždaug toks jam buvo ir prognozuotas.

Manau, palaikysime bendravimą su „Pistons“. Mane sieja geri santykiai su Detroito klubo vadovu Edu Stefanski, kaip tik kalbėjau su juo neseniai, bet neužsiminė, kad domisi Deividu“, – teigė L. Kleiza.

„Manau, yra dabar įvairių variantų kaip ir kur D. Sirvydis gali praleisti kitą sezoną. Ganėtinai aukštas antro rato šaukimas byloja, kad „Pistons“ bus kažką numatę“, – spėjo L. Kleiza.

Aukščiau už Sirvydį NBA naujokų biržoje iki šiol pašaukti tik šeši lietuviai: Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis, Žydrūnas Ilgauskas, Donatas Motiejūnas, Arvydas Sabonis ir L. Kleiza.

Dešimčia šaukimų žemiau - 47-oje pozicijoje - savo pavardę išgirdo ir Kaune gimęs, tačiau Kanados pilietybę turintis Ignas Brazdeikis. Mičigano universitete studijavusį krašto puolėją pasirinko Sakramento „Kings“ ekipa.

Po keletos minučių Kalifornijos klubas iškeitė Brazdeikį į Niujorko klubą. Iggy Kanadoje vadinamas krepšininkas šios šalies jaunimo rinktinėse žaidė kartu su trečiuoju šaukimu Niujorko klubo pašauktu R. J. Barrettu.

Markas Tatumas, Deividas Sirvydis