Pasak pranešimų, 18-ąjį šaukimą turinti Indianos „Pacers“ komanda yra nusitaikiusi į vieną iš geriausiai vertinamų šių metų biržos talentų, todėl yra svarstoma apie mainus, kurių dėka būtų gautas aukštas šaukimas.

„Indianapolis Star“ skelbia, jog siekiant aukštesnio nei 18-as šaukimo, „Pacers“ yra pasiryžę išmanyti D. Sabonį ir gynėją Aaroną Holiday. Šių žaidėjų vertę suprantantys klubo vadovai tiki, kad su jais atsisveikinant galima gauti pirmojo dešimtuko šaukimą.

Pranešama, kad A. Holiday gali būti išmainytas norint įsigyti Atlantos „Hawks“ ekipai priklausantį 10-ąjį šaukimą, o jei „Pacers“ sieks Naujojo Orleano „Pelicans“ turimo 4-ojo šaukimo, šiam klubui bus siūlomas D. Sabonis.

Neatmetama galimybė, jog vietoje D. Sabonio bus išmainytas kitas „Pacers“ vidurio puolėjas Mylesas Turneris, tačiau aptariant galimų mainų scenarijus dažniau yra minima lietuvio pavardė.

NBA apžvalgininkas Samas Amico priduria, jog „Pelicans“ yra linkę iškeisti savo 4-ąjį šaukimą, o už tai komandų prašo iš toli pataikyti galinčio aukštaūgio.

Šį sezoną NBA pirmenybėse D. Sabonis per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 13,8 taško ir atkovodavo po 9,3 atšokusio kamuolio, o tritaškius metė 48 proc. taiklumu.