Pranešama, kad netoli centrinės Nathano Phillipso aikštės, virtusios naujųjų NBA karalių inauguracijos epicentru, buvo pašauta moteris.

Ji pateko į greitosios pagalbos medikų rankas. Vėliau policija patikslino, jog iš viso nukentėjo keturi žmonės, dviejų sužeidimai apibūdinami kaip sunkūs, tačiau nekeliantys pavojaus gyvybei.

Policija sulaikė tris žmones ir konfiskavo du ginklus. Kol kas nenurodyti šio išpuolio motyvai. Pareigūnai paragino žmones siųsti filmuotą medžiagą ir padėti tyrimui.

Socialiniuose tinkluose ėmė plisti vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuotas kilęs chaosas ir išsigandę gyventojai, būriais bėgantys tolyn nuo šaudynių.

Vietos žiniasklaida praneša apie kilusioje spūstyje susižeidusius žmones, vienas jų – policininkas, patyręs kojos traumą.


Policija šventės žiūrovus prašė išlaikyti ramybę. Į sirgalius kreipėsi ir „Raptors“ strategas Nickas Nurse'as, Kanados premjeras Justinas Trudeau, kiti politikai. Visi jie ragino nepanikuoti.

Apie 16 val. vietos laiku šūvių nutraukta šventė vėliau buvo pratęsta, o Toronto pareigūnai netrukus paskelbė sulaikę du įtariamuosius, turėjusius šaunamuosius ginklus.

Skaičiuojama, kad „Raptors“ pergalės paradą stebėti galėjo apie 2 mln. komandos gerbėjų ir smalsuolių.

Kai kurie jų vietas Nathano Phillipso aikštėje, prie kurios įsikūrusi miesto rotušė, užsiėmė dar praėjusį vakarą ir laukė savo numylėtinių per naktį.

Žmonių sugužėjo tiek daug, jog kai kurie drąsuoliai dėl geresnio vaizdo rizikavo kardamiesi ant aikštę rėminančių betoninių arkų. Policija juos veikiai paragino nulipti žemyn.

Dviaukščiams atviriems autobusams su „Raptors“ žaidėjais, ištikimu jų gerbėju reperiu Drake'u ir NBA čempionų taure dar nepasiekus aikštės, tvarkos prižiūrėtojams teko uždaryti ją ir kelias aplinkines metro stotis, nes vietovė jau buvo perpildyta.

Pranešama, kad ne vienam čempionų sveikintojui dėl grūstyje pablogėjusios sveikatos prireikė medikų pagalbos.

Tuo metu vienintelis nepatogumas, kurį patyrė šventės kaltininkai, buvo dėl gatves užplūdusių žmonių nuo grafiko atsilikęs renginys.

Keliaudami per miestą „Raptors“ krepšininkai pramogavo autobusuose: rūkė cigarus, laistėsi šampanu, juokavo su minia. Ypač laime tryško ilgiausiai klube (nuo 2012 metų) rungtyniaujantis Kyle'as Lowry, kuris atidavė pagarbą kitam komandos simboliui.

Įžaidėjas parade pasirodė apsivilkęs vintažinius Damono Stoudamire'o marškinėlius. Pastarasis 1995 metais tapo pirmuoju „Raptors“ NBA naujokų biržoje pašauktu krepšininku.

Pasiekus pagrindinę šventės vietą, komandos laukė scena, sveikinimo kalbos ir parado kulminacija raudona ir juoda pasidabinusių aistruolių jūros apsuptyje.

Primename, kad „dinozaurai“ tapo pirmąja NBA lygoje triumfavusia Kanados ekipa, kuomet finalo serijoje 4-2 palaužė titulą gynusius „Golden State Warriors“.