LeBronui Jamesui kitą vasarą bus 35-eri su puse metų – būdamas būtent tokio amžiaus paskutinį, šeštąjį, savo NBA žiedą 1998-aisiais iškovojo legendinis Michaelas Jordanas su Čikagos „Bulls“, kai superfinale atėmė kamuolį iš Karlo Marlone'o ir įmetė lemiamą metimą į Jutos „Jazz“ krepšį.

LeBrono „Lakers“ galimybės pakartoti tą patį ir 2020 metų vasarą iškelti į viršų Larry O'Brieno vardo trofėjų dabar vertinamos maždaug 22 procentais, Milvokio „Bucks“ – apie 12 proc., Hjustono „Rockets“ – 10 proc., „Golden State Warriors“, Toronto „Raptors“ ir Los Andželo „Clippers“ – 9 proc.

Iš Naujojo Orleano į Los Andželą A. Davisą pagaliau prisivilioję „Lakers“ už jį paaukojo Lonzo Ballą, Brandoną Ingramą, Joshą Hartą ir tris NBA naujokų biržos pirmojo rato šaukimus, įskaitant ir 4-ąjį šių metų.

Nepaisant nemenkų patirtų nuostolių, pats L. Jamesas tiki, kad jo ir A. Daviso duetas kitą sezoną gali nuversti kalnus.

„Pasiekime tai, brol!“, – savo „Instagram“ paskyroje brūkštelėjo LeBronas ir žinutę papuošė karūnos simboliu.

Visgi ne visi lygos ekspertai nusilenkė šiems mainams ir neskuba karūnuoti „Lakers“ būsimais NBA čempionais.

„Fox Sports“ laidos „Undisputed“ vedėjas Skipas Baylessas abejoja, kad jau 17-tą sezoną žaisiančiam L. Jamesui pavyks užsimauti dar nors vieną aukso žiedą.

„LeBrono medaus mėnuo – baigtas. Daugiau jokių pasiteisinimų. Jei Lonzo iškeitimas pasibaigs tuo, kad „Lakers“ taps čempionais iki to laiko, kol LeBronas pasens, tada tai bus pasiteisinęs žingsnis. Bet aš abejoju, kad taip nutiks. Manau, kad „Lakers“ fanai galiausiai gailėsis šių mainų“, – rėžė jis.

Tuo metu Charlesas Barkley ESPN eteryje tikino nematantis „Lakers“ net ir su A. Davisu priešakyje kaip pagrindinių favoritų laimėti Vakarus, nekalbant jau apie visą NBA.

„Akivaizdu, kad šie mainai buvo prasčiausiai slėpta paslaptis profesionaliame sporte. Visi žinojo, kad A. Davisas kažkuriuo metu eis į „Lakers“. Turėdamas LeBroną ir AD tu jau dalyvauji diskusijoje dėl titulo, bet tau reikia ir kitų detalių, nes atidavei nemažai. Taigi vien šie mainai automatiškai nepadaro jų favoritais, bent jau aš tuo tikrai netikiu.

Manau, kad „Lakers“ klubas bus rimtas žaidėjas Vakaruose, bet man vis dar patinka Denverio, Portlando, Hjustono šansai. „Lakers“ reikia metikų, nes šiemet pagal tritaškių taiklumą jie buvo priešpaskutiniai visoje NBA (33,3 proc.). Taigi jiems reikia gynėjų ties perimetru, kurių dabar visai neturi. Ši vasara bus pašėlusiai įdomi, ypač artimiausi pora jos mėnesių“, – įsitikinęs Ch. Barkley,

Jis pridūrė, kad „Lakers“ dabar bandys medžioti Kembą Walkerį, Kyrie Irvingą arba Jimmy Butlerį, tačiau tai nereiškia, kad jiems būtinai pasiseks.

Primename, kad jau naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Brukline vyks šių metų NBA naujokų birža. Joje „Lakers“ neturės nė vieno šaukimo, o „Pelicans“ priklausys net keturi – 1, 4, 39 ir 57-as.