Toronto „Raptors“ komanda penktadienį po pergalės 114:110 prieš „Golden State Warriors“ laimėjo NBA finalo seriją 4-2 bei pirmą kartą istorijoje tapo lygos čempione. Jei visai Kanadai tai buvo istorinė šventė, lemiamose rungtynėse net nežaidusiam P. McCaw tai buvo tarsi eilinė diena biure – NBA čempionu jis tampa kiekvieną savo karjeros sezoną.

2016 metų NBA naujokų biržoje 38-uoju šaukimu pasirinktas gynėjas pirmuosius du karjeros sezonus vilkėjo „Warriors“ marškinėlius. Debiutiniame sezone atletas atkrintamosiose dar buvo svarbus pagalbininkas, gana svariai prisidėjęs prie čempioniško žygio, tačiau antrosiose karjeros atkrintamosiose jis nuo suolo beveik nekilo ir prie antrojo titulo prisidėjo tik simboliškai.

Tapęs dukart NBA čempionu, P. McCaw nusprendė, kad svarbiau nei laimėti titulus jam yra rungtyniauti. Todėl prieš metus tapęs apribotuoju laisvuoju agentu gynėjas kiek netikėtai atsisakė priimti 1,71 mln. JAV dolerių vertės „Warriors“ kvalifikacinį pasiūlymą, o rudenį atmetė ir dvejų metų 5,2 mln. JAV dolerių vertės kontraktą.

Į Donato Motiejūno Hjustone 2016 metais išgyventą situaciją patekęs P. McCaw beveik pusę sezono nerungtyniavo. „Warriors“ galiausiai paleido 23-ejų krepšininką tik gruodžio pabaigoje, kai šis susitarė dėl kontrakto su lygos autsaideriais Klivlando „Cavaliers“. Vis dėlto jis neužsibuvo ir ten bei jau sausio 6-ąją buvo atleistas.

Sausio 10-ąją šansą buvusiam „Warriors“ atstovui suteikė „Raptors“. Gindamas Toronto klubo garbę jis reguliariajame sezone sužaidė 26 mačus, per kuriuos vidutiniškai rinko po 2,7 taško ir 1,7 atkovoto kamuolio. Atkrintamosiose P. McCaw ant parketo epizodiškai išbėgo 9 kartus bei per juos iš viso pelnė viso labo 5 taškus, tačiau kukli statistika nesutrukdė tapti triskart čempionu.

Triskart iš eilės NBA čempionu per visą istoriją yra pavykę tapti tik keliems krepšininkams, o su skirtingomis komandomis tai padarė vieninteliai Steve'as Kerras bei Frankas Saulas. Paskutinieji žaidėjai, kurie NBA laimėjo tris sezonus iš eilės – 2000-2002 metais su Los Andželo „Lakers“ dominavę legendiniai Shaquille'as O'Nealas bei Kobe Bryantas.