34-erių metų Jenkinsas oficialiai tapo antru jauniausiu vyriausiojo trenerio postą užimančiu specialistu visoje NBA lygoje. Į Memfį strategas atvyksta iš Milvokio „Bucks“ organizacijos, kurioje šiame sezone užėmė vyriausiojo trenerio Mike‘o Budenholzerio asistento pareigas.

Reguliariojo sezono nugalėtojais tapusių „Bucks“ strategas per Jenkinso karjerą tapo ilgalaikiu jo palydovu. Memfio klubo vyriausiasis treneris kartu su Budenholzeriu dirbo Atlantos „Hawks“ ekipoje, o savo karjerą abu treneriai pradėjo San Antonijaus „Spurs“ organizacijoje.

Naujajame klube Jenkinsas ketina pritaikyti San Antonjiaus ir Atlantos komandų propaguotą puolimą, paremtą kamuolio judėjimu. „Mes norime būti nesavanaudiškiausia komanda, kokia galime tapti. Norime remtis tempo ir erdvės filosofija, kurioje kamuolys niekada neužsibūtų vienoje vietoje. Toks žaidimo stilius turi tapti mūsų pasididžiavimu“, teigė strategas.

Treneris taip pat atskleidė, jog ketina vadovauti „Grizzlies“ komandai NBA Vasaros lygos turnyre. Į jį vykti turėtų savo debiutinius sezonus užbaigę įžaidėjas Jevonas Carteris ir krašto puolėjas iš Japonijos Yuta Watanabe.

Kiti du jaunieji Memfio komandos talentai – Jarenas Jacksonas ir Dillonas Brooksas – dalyvavo trenerio pristatymo spaudos konferencijoje ir sulaukė trenerio padėkų bei raginimo agresyviai pažiūrėti į savo tobulėjimą tarpsezonio metu.

Strategas užsiminė ir apie du labiau patyrusius savo komandos krepšininkus – Mike‘ą Conley ir Joną Valančiūną.

Naujasis „Grizzlies“ treneris sakė, jog su Lietuvos rinktinės vidurio puolėju kalbėjosi telefonu. Jo teigimu, J. Valančiūnas yra patenkintas klubo pasirinkimu, o pats T. Jenkinsas teigė, jog JV yra tokio tipo žaidėjas, su kokiu nori dirbti formuojamasis Memfio klubo trenerių štabas.

Į atkrintamąsias varžybas praėjusiame sezone nepatekę „Grizzlies“ reguliariajame sezone iškovojo 33 pergales ir patyrė 49 pralaimėjimus. Prie komandos po mainų prisijungęs Valančiūnas per 19 sužaistų rungtynių vidutiniškai rinko po 19,9 taško ir 10,7 atkovoto kamuolio.