„Warriors“ krepšininkai ketvirtadienį Toronte nusileido Pascalio Siakamo vedamai „Raptors“ ekipai 109:118 ir serijoje iki 4 pergalių pralaimi 0-1.

Savo antruoju tritaškiu rungtynėse svečių lyderis S. Curry tapo pirmuoju žaidėju lygos istorijoje, finalo rungtynėse pataikiusiu 100 tritaškių. Penkiuose finaluose pasirodęs S. Curry iš viso serijose sužaidė 23 rungtynes.



Tiesa, komandai vadovaujant treneriui Steve'ui Kerrui „kariai“ pirmą kartą finalo seriją pradėjo pralaimėjimu. Tačiau tai neišmušė žaidėjų iš vėžių.

„Man patinka tokia atmosfera. Galbūt kalbu apie tai per daug, tačiau visi rūbinėje pabrėžė, kad yra susikoncentravę į tai, ką turi kitaip padaryti antrose rungtynėse. Su tokia energija mėginsime atsigriebti kitoje dvikovoje“, – sakė S. Curry.

Jis taip pat pabrėžė, kad pirmoji nesėkmė finalo starte nieko nereiškia: „Manau, kad šįvakar buvo puiki atmosfera arenoje. Varžovai tikrai žaidė gerai, tačiau mūsų nusiteikimas išlieka toks pats. Blokuojame visą triukšmą aplinkui. Tiesiog išeisime ir žaisime kietai, kad laimėtume antrąsias rungtynes“.

Šansą išlyginti serijos rezultatą „Warriors“ turės sekmadienį, o tuomet kitas dvi rungtynes komandos jau žais Ouklande.

„Kad ir kas nutiktų, serija tikrai bus ilga. Antroji dvikova mums bus galimybė ištaisyti klaidas, iškovoti pergalę ir ruoštis rungtynėms namuose“, – kalbėjo „Warriors“ lyderis.

S. Curry savo ramybę ir nusiteikimą pademonstravo iš karto po rungtynių, kai neleido įsiplieksti konfliktui tarp ištikimo „Ratpors“ fano reperio Drake'o ir „Warriors“ aukštaūgio Draymondo Geeno.

Puolėjui traukiant į rūbinę Drake'as pavadino D. Greeną „šiukšle“. Priėjęs S. Curry nustūmė savo komandos draugą toliau nuo besikarščiuojančio reperio.



Vėliau D. Greenas apie incidentą kalbėjo ramiai: „Drake'as negali pataikyti, negali net perduoti kamuolio. Ar apskritai matėte kas nors žaidžiant Drake'ą krepšinį? Mačiau pora apžvalgų, jos nebuvo labai geros. Tai išties man visiškai nerūpi, ką jis sako“.

Ironiška, Drake'as vienoje savo dainoje „Summer Sixteen“ lygino D. Greeną su savo asmens sargybiniu. Reperis norėjo įgelti ir pačiam S. Curry – rungtynių pradžioje apsivilko „Raptors“ marškinėlius su snaiperio tėvo Dello Curry užrašu.