Tai buvo trečioji „Raptors“ pergalė iš eilės ir pirmosios rungtynės šioje serijoje, kurias pavyko laimėti svečiuose žaidusiai ekipai.

Taigi, dar visai neseniai 0-2 atsilikę Toronto krepšininkai atsidūrė per žingsnį nuo išsvajoto lygos superfinalo, kurį žengti savoje aikštėje galės jau naktį iš šeštadienio į sekmadienį Lietuvos laiku.

„Raptors“ vedliu į pergalę ir vėl buvo Kawhi Leonardas, kurio šį kartą nekamavo anksčiau serijos metu trukdydavę kojos skausmai. Puolėjas ketvirtą kartą per penkerias serijos rungtynes peržengė 30 pelnytų taškų ribą, iš viso šį sykį jų surinkdamas 35.

Rungtynių pradžioje leidę šeimininkams įgyti dviženklę persvarą, po trijų kėlinių „Raptors“ krepšininkai dar atsiliko 72:75, tačiau tuomet iniciatyvos į savo rankas ėmėsi Kawhi, patraukęs svečius į priekį ir padėjęs persverti rezultatą.

Iš viso per ketvirtą kėlinį „Raptors“ lyderis surinko 15 taškų, o „Bucks“ savo gretose žaidėjo, sėkmingai galinčio imtis tikro lyderio vaidmens sunkią akimirką, taip ir neatsirado.

Pažymėtina, kad tris pralaimėjimus paeiliui „Bucks“ patyrė pirmą kartą šį sezoną.

„Mes gerai atlaikėme ankstyvą audrą“, – po laimėtų rungtynių Milvokyje teigė „Raptors“ herojus K. Leonardas.

„O ši pergalė buvo išskirtinai sudėtinga“, – pridūrė kanadiečių treneris Nickas Nurse'as.

„Jie atsidūrė geresnėje padėtyje, bet seriją laimi komanda, iškovojusi keturias pergales. Mes privalome vykti į Torontą susikaupę ir manau, vaikinams pavyks tai padaryti', – vilčių neprarado „Bucks“ strategas Mike'as Budenholzeris.

„Raptors“ komanda NBA superfinale iki šiol nėra žaidusi nė karto.

Vakarų konferencijoje kelialapį į jį jau yra užsitikrinę „Golden State Warriors“ krepšininkai, tai padarę penktą kartą paeiliui.


„Raptors“: Kawhi Leonardas 35 (6/17 dvit., 5/8 trit., 8/9 baud., 7 atk.kam., 9 rez.perd.), Fredas VanVleetas 21, Kyle'as Lowry 17, Pascalis Siakamas 14 (13 atk.kam.), Normanas Powellas 8, Serge'as Ibaka 6, Marcas Gasolis 4 (1/4 trit., 6 atk.kam.) taškai.

„Bucks“: Giannis Antetokounmpo 24 (6 atk.kam., 6 rez.perd.), Ericas Bledsoe 20, Malcolmas Brogdonas 18 (11 atk.kam.), Brookas Lopezas 16, George'as Hillas 12, Khrisas Middletonas 6 (10 atk.kam., 10 rez.perd.), Patas Connaughtonas 3 taškai.