Oklando klubas svečiuose 110:99 (27:29, 26:37, 29:13, 28:29) svečiuose nugalėjo Portlando „Trail Blazers“ ir Vakarų konferencijos finalo serijoje iki keturių pergalių nutolo jau 3-0.

Į penktąjį iš eilės NBA didįjį finalą „Warriors“ žengti galės jau pirmadienį. Ketvirtasis serijos susitikimas taip pat bus žaidžiamas Portlande.

Pergalę kiek apkartino Andre Iguodalos trauma. Per 17 minučių 9 taškus pelnęs puolėjas trečiajame kėlinyje susižeidė koją ir toliau rungtyniauti negalėjo.

Įpusėjus mačui „Warriors“ komanda atsilikinėjo 53:66, tačiau po pertraukos laimėjo atkarpą 37:16 bei ketvirtojo kėlinio viduryje jau pati turėjo apčiuopiamą pranašumą 90:82.

Per likusį laiką „Blazers“ atsitiesti nebesugebėjo ir atsidūrė situacijoje, iš kurios dar nėra išsigelbėjusi jokia ekipa – 3-0 atkrintamųjų serijose pabėgantys klubai visada tampa serijos nugalėtojais.

Vyriausiasis „Warriors“ treneris po pergalės itin džiaugėsi 20 taškų, 13 atkovotų kamuolių ir 12 rezultatyvių perdavimų surinkusiu D. Greenu bei vadino tai vienu geriausių jo karjeros pasirodymų.

„Nes sunku rasti žodžių apibūdinti Draymondo žaidimą. Šiandien jis buvo griaunantis kamuolys, naikinantis viską, kas pasitaikė jo kelyje“, – vaizdžiai kalbėjo S. Kerras.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidęs S. Curry metė net 16 tolimų metimų, iš kurių tikslą pasiekė 6.

Oklando ekipa toliau rungtyniauja be traumuotų Kevino Duranto ir DeMarcuso Cousinso. Kitą savaitę bus atliekami tyrimai, kurie parodys, ar aukštaūgiai grįš į rikiuotę NBA finale.

Tuo metu Portlando klubo lyderis Damianas Lillardas, pasak pranešimų, Vakarų konferencijos finale žaidžia nepaisydamas šonkaulių traumos.

„Blazers“: C.J. McCollumas 23, Damianas Lillardas 19, Meyersas Leonardas 16, Evanas Turneris 12.

„Warriors“: Stephenas Curry 36 (6/16 trit.), Draymondas Greenas 20 (13 atk. kam., 12 rez. perd.), Klay'us Thompsonas 19.