Penktadienį NBA išplatino pranešimą, kuriame paskelbė, jog šį sezoną Indianos „Pacers“ klube kartu su Domantu Saboniu rungtyniavęs T. Evansas dėl narkotikų vartojimo yra diskvalifikuojamas dvejiems metams.

29-erių krepšininko organizme atliekant tyrimus buvo rasta sunkiųjų narkotikų pėdsakų. Tam, kad sulauktų tokios diskvalifikacijos, atletas turėjo vartoti kokainą, amfetaminą, metamfetaminą, LSD, heroiną arba morfiną.

Šį sezoną gindamas „Pacers“ garbę T. Evansas per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 10,2 taško bei sugriebdavo po 2,9 atšokusio kamuolio. Vasarą jis būtų tapęs laisvuoju agentu.

Naujienas apie atleto diskvalifikaciją sužinojusi Indianos komanda išplatino pranešimą, kuriame pareiškė, kad susisieks su krepšininku ir pasiūlys jam savo pagalbą.

Paskutinysis tokios diskvalifikacijos NBA lygoje 2016 metais buvo sulaukęs O.J. Mayo. 31-erių amerikietis po diskvalifikacijos į NBA nebegrįžo ir šiuo metu rungtyniauja antrojoje Kinijos lygoje.

Keturis pirmuosius karjeros sezonus Sakramente žaidęs T. Evansas vėliau keturis sezonus atstovavo Naujojo Orleano „Pelicans“, kur jo statistika 2016 metais buvo nukritusi iki karjeros žemumų – vid. 9,5 taško per rungtynes.

2017 metais amerikietis trumpam grįžo į „Kings“, o vėliau sužaidė vieną geriausių karjeros sezonų vilkėdamas Memfio „Grizzlies“ marškinėlius bei pelnydamas po 19,4 taško per susitikimą.

Po 2017-2018 metų sezono T. Evansas savo atlyginimą pasididino beveik keturis kartus ir su „Pacers“ pasirašė vienerių metų kontraktą, kurio vertė buvo 12,3 mln. JAV dolerio.