Susitikimą įspūdingų epizodų atkarpa pradėjo šeimininkų superžvaigždė Giannis Antetokounmpo. Vienas iš šių metų naudingiausio lygos krepšininko rinkimų finalistų pirmosios atakos metu atliko perdavimą sau pačiam nuo lentos ir pasižymėjo dėjimu iš viršaus, o po kelių akimirkų atliko dar vieną dėjimą. Tarp šių momentų graikas sužibėjo ir gynyboje, kur išrašė gniuždantį bloką „Raptors“ ispanui Marcui Gasoliui.


Prie įsibėgėjusio Giannio prisijungė septynis taškus paeiliui pelnęs Nikola Mirotičius ir „Bucks“ žaibiškai atitrūko rezultatu 14:3. Svečiai sugebėjo sumažinti skirtumą iki vienženklio, tačiau tuomet jų laukė dar vienas nežemiškas Antetokounmpo dėjimas.

Pirmoje susitikimo pusėje itin naudingai rungtyniavo ir Milvokio komandos atsarginiai krepšininkai. Varžovų pražangas puolime sėkmingai provokavęs Ersanas Ilyasova ir visus keturis metimus iš žaidimo pataikęs Malcolmas Brogdonas iki ilgosios pertraukos rezultatyvumu pranoko daugiausiai taškų Toronto komandoje surinkusį Kawhi Leonardą, o „Bucks“ persvarą vienu metu siekė 21 tašką.

Trečiajame ketvirtyje vaizdas aikštėje išliko nepakitęs. Su milžiniška energija ir užsivedimu rungtyniavę Mike‘o Budenoholzerio auklėtiniai padidino savo persvarą iki 29 taškų, o skirtumą nors kiek aptirpdyti sugebėjo tik „Raptors“ atsarginiai Normanas Powellas ir Fredas Van Vleetas.

Šeimininkai dviženklį pranašumą išlaikė iki pat susitikimo pabaigos. Reguliariojo sezono nugalėtojais tapusius „Bucks“ į pergalę vedė nuostabų pasirodymą surengęs Antetokounmpo, pelnęs 30 taškų ir pakartojęs savo karjeros atkrintamųjų varžybų rekordą su 17 atkovotų kamuolių.

Toronto komandoje išsiskyrė Leonardas, rezultatyvumu minimaliai pranokęs varžovų žvaigždę, tačiau likusi „Raptors“ priekinė linija išgyveno tiesiog košmarišką vakarą. Asmeninių pražangų limitą išnaudojęs Pascalis Siakamas surinko tik 8 taškus ir 1 atkovotą kamuolį, o Gasolis pataikė tik 1 metimą iš 9. Per pirmąsias dvejas serijos rungtynes ispanas iš žaidimo atakuoja vos 15 procentų taiklumu (3/20).

Milvokio krepšininkai atkrintamosiose iškovojo jau šeštąją pergalę, taip pakartodami absoliutų klubų rekordą, pasiektą dar 1974-ais metais.

„Bucks“: Giannis Antetokounmpo 30 (10/20 met., 9/12 baud., 17 atk. kam., 5 rez. perd., 2 blk.), Ersanas Ilyasova 17, Nikola Mirotičius 15, Malcolmas Brogdonas 14 (5 rez. perd.), George‘as Hillas 13, Khrisas Middletonas 12 taškų.

„Raptors“: Kawhi Leonardas 31 (10/18 met., 10/10 baud., 8 atk. kam.), Kyle‘as Lowry 15 (2/9 trit.), Normanas Powellas 14 taškų.

Trečiosios serijos rungtynės Toronte vyks naktį iš sekmadienio į pirmadienį, 2 val. Lietuvos laiku. Susitikimą Lietuvoje tiesiogiai transliuos SPORT1 televizija.