Su abiejų krepšininkų sugrįžimu į aikštę susiję lūkesčiai iki šiol buvo skirtingi. Penktose konferencjios pusfinalio serijos su Hjustono „Rockets“ rungtynėse blauzdos raumenį pasitempęs Durantas pagal išankstines prognozes tęsti kovą dėl titulo turėjo galėti kiek anksčiau, o dar pirmojo etapo serijoje su „Clippers“ iš rikiuotės iškritusio Cousinso sirgaliai ant parketo išvysti nesitikėjo iki pat sezono pabaigos.

Vienuolika rungtynių šių metų atkrintamosiose varžybose sužaidęs Durantas jose tapo rezultatyviausiu NBA lemiamų kovų etapo krepšininku. Trečiąjį sezoną „Warriors“ klube rungtyniaujantis krašto puolėjas vidutiniškai rinko net po 34,2 taško, 5,2 atkovoto kamuolio ir 4,9 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Itin aukštu pataikymo procentu visą savo karjerą pasižymintis buvęs naudingiausias lygos krepšininkas puikų taiklumą demonstravo ir šiais metais – KD atkrintomosiose iki šiol pavyko realizuoti 51 procentą metimų iš žaidimo, 42 procentus tritaškių ir 90 procentų baudų.

Antrųjų serijos su „Clippers“ rungtynių pradžioje šlaunies raumens traumą patyręs Cousinsas per šiuos du susitikimus rinko po 5,5 taško ir 5,5 atkovoto kamuolio per rungtynes. Pirmą kartą per savo nuo 2010-ųjų metų besitęsiančią NBA karjerą į atkrintamąsias patekęs aukštaūgis reguliariajame sezone fiksavo 16,3 taško ir 8,2 atkovoto kamuolio vidurkius.

Abu krepšininkai su komanda nevyks į Portlandą, kur vyks trečiosios ir ketvirtosios Vakarų konferencijos finalo rungtynės. Jei prognozės pasitvirtins ir abu žaidėjai dar mažiausiai savaitę negrįš į aikštę, jiems teks praleisti ir penktąjį susitikimą su „Trail Blazers“ ekipa.