Socialiniuose tinkluose išplito vaizdo įrašas, kuriame matyti krauju pasruvęs krepšininkas.

Šalies krepšinio žvaigždei buvo prakirstas dešinysis antakis, be to suplėšyti marškinėliai.

Kaip skelbia DELFI.lv, konfliktas kilo šeštadienį K. Porzingio gimtojoje Liepojoje, Zivju gatvėje. Netoli tos vietos yra atidarytas naujas baras.

Policija DELFI.lv portalui teigė, kad gavo iškvietimą į minėtą gatvę dėl konflikto, kuriame įsivėlė keli žmonės.

Atvykus policijos pareigūnams, keli incidente dalyvavę asmenys spėjo pasišalinti, konfliktas greitai aprimo.

Niekas nebuvo sulaikytas.

Vaizdo įraše matyti kaip K. Porzingį stabdo moteris, tačiau Dalaso „Mavericks“ krepšininkas grubiai ją pastūmė į šalį ir puolė į priekį.

Konfliktą nuramino teisėsaugos darbuotojai.

K. Porzingis balandžio pradžioje linksniuotas kitoje garbės nedarančioje istorijoje.

JAV žiniasklaida mirgėjo pranešimais apie moters išprievartavimu kaltinimą Latvijos žvaigždę.

ESPN skelbė turintis laiškus, kuriuos krepšininką apskundusi moteris siuntė tuomečiam latvio klubui Niujorko „Knicks“, taip pat tariamos aukos pačiam 23-ejų aukštaūgiui adresuotas žinutes.

K. Porzingis įtariamas išprievartavęs 29-erių moterį 2018 metų vasarį – praėjus vos kelioms valandoms po Niujorko „Knicks“ rungtynių su Milvokio „Bucks“, kuriose latviui plyšo kryžminiai kelio raiščiai.

Esą merginą, gyvenusią tame pačiame name Manhatano rajone, krepšininkas pakvietė užeiti į savo butą.

Moteris pareigūnams tvirtino, kad K. Porzingis svečių kambaryje ją parvertė ir prispaudė ant lovos, panaudojo smurtą ir prievartavo.

Tariama nukentėjusioji aiškino daugiau nei metus delsusi pranešti apie įvykį, nes NBA įžymybė už tylą pažadėjo jai sumokėti 68 tūkst. JAV dolerių, kurių neva reikėjo merginos brolio mokslams, bet vėliau atsisakė tai padaryti.

Tuo metu ESPN skelbė, kad moteris po tariamo išprievartavimo pasiliko užpuoliko bute iki kitos dienos pietų.

Anot ESPN, „Knicks“ klubui mergina pateikė ir ranka rašytą susitarimą, kuriuo K. Porzingis neva pripažino turėjęs su ja seksualinių santykių ir įsipareigojo išmokėti pinigus. Latvis, šiuo metu per sezoną uždirbantis 5,7 mln. JAV dolerių, per savo atstovą perdavė neigiantis, jog pasirašė tokį susitarimą, ir vadino jį klastote.

Beje, krepšininko vardas šiame dokumente parašytas su gramatine klaida. Smerkti į skandalą patekusios Latvijos įžymybės NBA pasaulis neskubėjo. NBA žaidėjų asociacijos direktorė Michele Roberts išreiškė palaikymą 221 cm ūgio puolėjui.