Antrą sezoną Indianapolyje praleidęs D. Sabonis turi dar metus galiojančią sutartį, pagal kurią uždirbs 3,5 mln. JAV dolerių.

Visgi D. Sabonio demonstruojama statistika (vid. 14,1 tšk. ir 9,3 atk. kam.) akivaizdžiai leidžia suprasti, kad krepšininkas jau išaugo naujoko sutarties marškinėlius.

Ir Indianapolio klubas kol kas nėra apsisprendęs, kaip pasielgti su krepšininku – pradėti derybas dėl sutarties pratęsimo jau dabar, pamažu dairytis krepšininkui naujo klubo ar laukti kitos vasaros, kai jis taps apribotu laisvuoju agentu.

Kaip skelbia „IndyStar“, vos pasibaigus NBA atkrintamųjų varžybų ketvirtfinalio serijai, kurioje „Pacers“ neprilygo Bostono „Celtics“ krepšininkams, D. Sabonis parašė žinutę klubo krepšinio operacijų vadovui Kevinui Pritchardui ir paprašė, kad būtų atrakinta treniruoklių salė. Taip pat lietuvis domėjosi, ar individualių pratybų metu su juo galėtų padirbėti asmeninis treneris.


Šis lietuvio poelgis puikiai atspindi bendrą D. Sabonio požiūrį į darbą. 22-ejų krepšininkas toliau nori tobulėti ir tai daro kiekvienai progai pasitaikius.

„Vienas su Domu susijęs dalykas man yra visiškai aiškus. Jis tikrai dar labiau patobulės per šią vasarą. Jis yra darbštuolis, jis tikrai taps geresnis, o jo vaidmuo aikštėje taps svarbesnis“, – kalbėdamas su „IndyStar“ teigė K. Pritchardas.

Vienas klubo vadovų teigė, kad po sezono asmeniškai bendravo su D. Saboniu ir domėjosi jo požiūriu į tolesnę ateitį Indianapolyje.

„Kalbėjausi su Domu – jis yra puikus vaikinas, tikrai geras žmogus. Ir visi ženklai rodo, kad jis mėgaujasi buvimu Indianapolyje. Jam patinka, kokią komandą mes buriame, patinka būti jos dalimi. Manau, kad jis ateityje norės svarbesnio vaidmens aikštėje, o mes turime sugalvoti, kaip tą vaidmenį jam suteikti“, – pažymėjo K. Pritchardas, dar sezono pradžioje pasiūlęs 4 metų trukmės ir 80 mln. vertės sutartį kitam komandos vidurio puolėjui Mylesui Turneriui.

Ir vargu, išeitimi taptų ilgesnis D. Sabonio žaidimo laikas aikštėje kartu su M. Turneriu.

Komandos treneris Nate'as McMillanas neslepia, kad kitą sezoną norėtų demonstruoti greitesnį krepšinį, o žaidimas su dviem tradiciniais aukštaūgiais ant parketo vargu ar gali leisti tai padaryti.

Dėl šios priežasties K. Pritchardui teks gerokai pasukti galvą, kaip pasielgti su D. Saboniu, kuriam šiuo atveju klubas gali pasiūlyti tik atsarginio vidurio puolėjo vaidmenį.

Su juo Domantui jau teko taikytis pastarajame sezone. Starto penkete Domantas pradėjo tik 5 iš 74 savo rungtynių sezone.

Tiesa, pats klubo operacijų vadovas mano, kad M. Turneris su D. Saboniu aikštėje gali žaisti kartu dažniau, nei tai būdavo iki šiol.

„Aš tuo tikiu, manau, kad geri krepšininkai gali išmokti rungtyniauti kartu. Manau, kad Mylesas pamažu tampa elitiniu aukštaūgiu gynyboje, bet mums jį daugiau išnaudoti puolime. O Sabonis puolime turi neregėtai daug potencialo. Aš manau, perspektyvų yra“, – tvirtino jis.