Pasak ESPN pranešimo, viena iš kylančių Eurolygos trenerių žvaigždžių ir „Grizzlies“ planuoja susitikimą artimiausiu metu.

Pranešama, kad naujo trenerio paieškas vykdo klubo krepšinio operacijų viceprezidentas Zachas Kleimanas, tačiau jos yra tik prasidėjusios.

ESPN pažymi, kad NBA klubams labai imponuoja Š. Jasikevičiaus demonstruojamos lyderio savybės.

Primename, kad po šio sezono Memfio klubas atleido vyriausiąjį trenerį J. B. Bickerstaffą, suteikdavusį daug žaidimo laiko Jonui Valančiūnui.

Reguliariajame sezone Memfio klubas buvo vienas iš Vakarų konferencijos autsaiderių ir finišavo 12-as, tačiau įvykus mainams tarp Toronto „Raptors“ ir „Grizzlies“, į Tenesio valstiją persikėlęs J. Valančiūnas ėmė demonstruoti geriausią karjeroje statistiką.

Per 19 sužaistų rungtynių jis vidutiniškai pelnė po 19,9 taško ir rinko po 10,7 atšokusio kamuolio. Tiesa, sezono pabaigą lietuviui teko praleisti dėl patirtos čiurnos traumos.

Pats J. Valančiūnas ne kartą viešai yra pakartojęs, kad ir toliau norėtų rungtyniauti „Grizzlies“ ekipoje, besidairančioje naujo stratego.

Vos pasibaigus Eurolygos ketvirtfinalio serijai su Stambulo „Fenerbahče“, pokalbį su 43-ejų Š. Jasikevičiumi „Žalgirio“ arenoje turėjo ir Klivlando „Cavaliers“ klubo generalinis direktorius Koby Altmanas.

„Nuostabu būti šioje arenoje. Atmosfera čia neįtikėtina. Ar norime kažko iš „Žalgirio“? Negaliu atskleisti. Galbūt. Pažiūrėsime, ką galime padaryti“, – Krepšinis.lt žurnalistui sakė apie savo vizito tikslus paklaustas K. Altmanas, tuomet Š. Jasikevičiui perdavęs linkėjimus nuo gero jo draugo Žydrūno Ilgausko.

Tuo metu praėjusią vasarą su Š. Jasikevičiumi susitikę buvo „Raptors“ klubo vadovai, tuomet lietuvis minėtas ir kaip kandidatas tapti vyriausiuoju klubo treneriu, ir kaip kandidatas būti stratego Nicko Nurse'o asistentu.

Visgi Š. Jasikevičius pasiliko Lietuvoje ir sudarė sutartį su „Žalgiriu“, kurioje numatyta išvykimo į kitą klubą galimybė po sezono.

Tiesa, kaip leido suprasti pats Š. Jasikevičius, Kaune jam labai patinka ir išvilioti į kitą komandą jį bus labai sunku.

„Visą laiką pabrėžiu, kad bus sunku mane iš čia ištraukti. Galbūt mane reikės išspirti dviem kojomis pro duris, nebent bus kažkas labai įspūdingo“, – spaudos konferencijoje po paskutinių Eurolygos sezono rungtynių dėstė treneris.